Zonnepark Armhoede en buren praten nog over groenplan

0
De Armhoede (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Maandag (2/9) is de bouw van Lochems eerste grootschalige zonnepark begonnen. Op de voormalige stortplaats Armhoede komen 23.000 panelen. Het bedrijf TPSolar heeft omwonenden steeds bij de procedure betrokken. Alleen de ‘groene aankleding’ is nog onderwerp van discussie.

Goed contact

,,Wij hebben gelukkig goed contact met de omwonenden. In de afgelopen anderhalf jaar hebben we meermalen om tafel gezeten, en ook hebben we tussentijds op meerdere momenten nog nagekomen vragen beantwoord en inzage gegeven in allerlei documenten. Uiteraard is en blijft men kritisch, maar er is een goede verstandhouding”, zo antwoordt Stephan Roijers van TPSolar op vragen van LochemsNieuws.

Winters uitzicht

Als het gaat om de bomen en struiken die de oude stortplaats omzomen is men er nog niet helemaal uit. TPSolar en omwonenden praten met name over de ‘zichtproblemen’ als in de winter de bomen kaal zijn.

Landschapsarchitect

Roijers gaat binnenkort met een landschapsarchitect op bezoek bij de buren. ,,Hopelijk komen we dan tot een definitief groenplan”, aldus Roijers. Nieuwe aanplant kan dan in november en/of december plaatsvinden. Dan zijn de bouwwerkzaamheden aan het zonnepark (zo goed als) afgerond.

Iets te melden naar aanleiding van dit artikel? Stuur uw reactie naar info@lochemsnieuws.nl. Verder kan hieronder gebruik worden gemaakt van de reactiemogelijkheid. In dat geval wordt de reactie meteen openbaar.