Zondag: Levende Namen op Nieuwe Begraafplaats

0
(foto: Stichting Levende Namen)

LOCHEM – De Stichting Levende Namen houdt aanstaande zondag (27/10) voor de 9e keer de jaarlijkse nagedachtenisbijeenkomst op de Nieuwe Begraafplaats aan de Zutphenseweg in Lochem.

Tussen 17.00 en 20.00 uur kunnen nabestaanden hun overleden dierbaren en herdenken en her-inneren. Op de begraafplaats is een met vele fakkels verlichte looproute uitgezet. Onderweg worden de bezoekers geïnspireerd door diverse kunstvormen en rouwrituelen.

Vaste onderdelen

Vaste onderdelen van de wandeling zijn onder meer diverse koren, de gedichtenlaan, het planten van bolletjes en namen schrijven in het warme zand. Er is speciale aandacht voor de kindgraven en de oorlogsgraven. En er is ruimte voor ontmoeting en voor verstilling.

Zondag

Door dit jaar, net als de afgelopen 2 jaar, weer voor de zondag te kiezen hoopt de organisatie tegemoet te komen aan de wens van ouders en hun kinderen die gezamenlijk de bijzondere rondgang willen maken. Ook mensen die van ver komen krijgen zo meer ruimte om mee te doen.

De Stichting Levende Namen wil iedereen, die één of meerdere dierbaren heeft verloren de
gelegenheid bieden de namen van hun geliefde overledene(n) levend te houden met respect voor ieders achtergrond en overtuiging.

Info

Levende Namen
27 oktober, 17.00 uur tot 20.00 uur
Nieuwe Begraafplaats
Zutphenseweg te Lochem
Route: ongeveer 1 km. Duur wandeling: ongeveer een uur.

Meer informatie: www.levendenamen.nl

(foto: Stichting Levende Namen)