Wijnfestival Gudulakerk vestigt records [fotogalerij]

0
Wijnfestival 2019 in de Gudulakerk in Lochem (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het tweejaarlijkse wijnfestival in de Gudulakerk heeft zaterdag records gebroken. Het aantal bezoekers benaderde de duizend en de opbrengst – bestemd voor het restauratiefonds van de kerk – komt op z’n minst dichtbij het vooraf gestelde doel van 15.000 euro.

Tegen het einde van het evenement toonde Harry Mengerink zich namens de organisatie dan ook zeer tevreden. ,,Boven verwachting”, zo vatte hij zijn indrukken samen. ,,Alle beschikbare glazen met logo en jaartal zijn weggegaan. We hebben zelfs nog extra exemplaren zonder jaartal verkocht.”

lees verder onder de fotogalerij…

(foto’s: LochemsNieuws)
(Sta je op een foto en wil je dat liever niet? Vraag ons via info@lochemsnieuws.nl om de foto te verwijderen. We horen wel graag een goed argument.)

Proeven

Bezoekers konden zoals altijd een glas kopen en daarmee langs de vele stands gaan om wijnen te proeven. Wie meer wilde dan het ‘slokje’ om te proeven kon tegen betaling van een muntje – van slechts 1 euro – een gevuld glas krijgen. De muntjes waren verder te gebruiken om kleine hapjes aan te schaffen die door de vele horecabedrijven en andere ondernemers uit de gemeente en daarbuiten werden aangeboden.

Veel aanbieders

De wijnen en minder vloeibare lekkernijen kwamen van regionale wijnboeren, van de aanwezige horecabedrijven, maar ook van winkels als PLUS Cornelis, Intratuin, Mitra, Zuivelhoeve, Gorssels Kaashuys & Wijnkooperij, Poelier ‘t Vöske en slagerij Sieverink.

Ongedwongen

De opzet van het Wijnfestival zorgt ervoor dat er een ongedwongen sfeer hangt in de kerk. Wie wil kan veel informatie krijgen over wijnen, en dit keer zelfs een aantal speciaalbieren. De wijn zorgt dat bij bezoekers al snel voor een ‘soepele’ tong , waardoor geanimeerde gesprekken op gang komen. Een plek van ontmoeting is het festival zeker ook.

Kookdemo’s

Een extra dimensie vormden dit keer de kookdemonstraties van een aantal koks en medewerkers van slagerij Sieverink. De kerk was speciaal hiervoor voorzien van de uitgebreide ATAG-keuken, die beschikbaar was gesteld door Expert Boeijink.

Matthijs van Nieuwkerk

De opening werd om 14.00 uur verricht door tv-presentator en inwoner van Almen, Matthijs van Nieuwkerk. Hij opende het festival door een fles te ontkurken met een sabel. Sabreren heet die methode. Ondanks dat het zijn eerste keer was, slaagde Van Nieuwkerk met vlag en wimpel voor de proef.

Twee jaar geleden waren er 890 bezoekers en was de opbrengst 12.500 euro.