Zomer slaat volgende week keihard terug

0
(bron: freepik.com)

LOCHEM – En weg was de tot nu toe best aardige zomer. Tot en met het weekend moeten ons even door het heersende dipje heen bijten, maar dan slaat de zomer keihard terug. Volgende week komt de 30-gradengrens weer in zicht. De meteorologen zijn zich overigens nog niet zeker van hun zaak en houden een slag om de arm. Maar beter wordt het zeker.

Voorspelling voor volgende dinsdag tot en met zaterdag (bron: meteobox.de)

Onzekere meteorologen kiezen altijd een veilige bandbreedte. Maar allemaal houden ze het op 24 tot 33 graden vanaf dinsdag. Woensdag lijkt de warmste dag te worden, inclusief een ‘plaknacht’ met temperaturen die nauwelijks onder de 20 graden duiken. Later die nacht maken dan wel kans om een bui. Die zorgt voor afkoeling. Donderdag tot en met zaterdag zou dat ons de voor velen ideale 23 tot 25 graden moet opleveren.

Wolken
De zon gaat de hele week wel regelmatig schuil achter wolken en daardoor kan het wat benauwd aanvoelen. Met uitzondering van de genoemde bui van woensdag op donderdag blijft het echter wel droog. Zaterdag zijn de wolken verdwenen en kan de zon volop schijnen.