Zilveren Knoop voor politieman René van Trigt

0
De Zilveren Knoop van de gemeente Lochem. (foto: gemeente Lochem)

LOCHEM/ZUTPHEN – Politieman René van Trigt ontving dinsdag (15/3) een Zilveren Knoop uit handen van burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve. Van Trigt nam in het politiebureau van Zutphen afscheid van de politie Oost-Nederland. Binnen het basisteam IJsselstreek was hij operationeel Expert GGP (GebiedsGebondenPolitiezorg).

Het college van B&W van de gemeente Lochem kent de Zilveren Knoop toe aan René van Trigt als blijk van waardering voor zijn verbindende werk. Hij kwam in 2010 via de politie in Den Haag naar Winterswijk en daarna naar Lochem.

Bevlogenheid

De onderstaande tekst is (nagenoeg) letterlijk overgenomen van de gemeente Lochem:
Door de manier waarop hij zijn functie als operationeel Expert invulde, kun je hem gerust een ‘wijkagent plus’ noemen. René heeft zijn functie met bevlogenheid en met grote betrokkenheid bij de inwoners van Lochem vormgegeven. Daarmee heeft hij zich echt onderscheiden.

Hij heeft veel kennis van de gemeente Lochem en van wat er in de samenleving speelt. Inzicht hebben in de verbindingen tussen inwoners is een gave en heel belangrijk, met name als het om sociale veiligheid gaat. Hij kan mensen als geen ander wijzen op hun eigen rol en verantwoordelijkheid. Wat René ook siert is dat hij een groot hart voor de zwakkeren in de samenleving heeft.

Netwerkpartner

Als vertegenwoordiger van de politie is René voor de netwerkpartners van grote waarde geweest. Hij is toegankelijk, bereid om mee te denken, een stap extra te zetten én toch ook recht in de leer, zogezegd. Kenmerkend voor René is dat hij zich verdiept in een casus. Hij beschouwt een probleem niet alleen vanuit het oogpunt van de politie of vanuit een strafbaar feit, maar vooral vanuit een breder perspectief. Dat maakt dat hij goed is in het gesprekken met inwoners maar ook met professionals. Zijn bijdrage daaraan is erg gewaardeerd.

Zilveren Knoop

De Zilveren Knoop is een blijk van waardering van het college van B&W van Lochem voor inwoners die een verbindende rol vervullen in de Lochemse samenleving. Het ontwerp van de Zilveren Knoop is naar een idee van inwoonster Ingrid Leufkens.