Zaterdag eerste Landstad Lochem Fair

0

LOCHEM – Aanstaande zaterdag (26/5) wordt in de binnenstad van Lochem de eerste Landstad Lochem Fair gehouden. In het hele centrum zijn dan stands te vinden rond de thema’s lifestyle, food, streekproducten en brocante. Er is ook gezorgd voor muziek.

Verder zijn er een speciaal kinderplein en activiteiten voor de kunstzinnige medemens. De Fair is georganiseerd door de Lochemse Ondernemers Vereniging (LOV) en Cin-In Events.

Ruim 50 stands staan op de Grote- en Kleine Markt, Bierstraat, Smeestraat, Walderstraat en Molenstraat.

Pop-up workshops
De Vrijwilligersacademie van de Stichting Welzijn Lochem houdt onder de titel ‘De Streekschool’ een aantal pop-up workshops. Daaronder ‘Heavige Verhalen van de Popmeeting’ en stoomcursussen Italiaans voor vakantiegangers en dialect voor ‘hooghaarlemmerdijkers’. Aanmelding kan alleen ter plekke en het aantal deelnemers is beperkt.

Op de Grote Markt staat een lange proeftafel waar regionale ondernemers hun streekproducten presenteren.

Muziek
Muziek is te horen op diverse plekken in de binnenstad enh is afkomstig van singer-songwriter Teniu, troubadour Harald Ivangh en dj Skank Dubious. Burgemeester van Buiten zorgt ervoor dat kinderen zich niet hoeven te vervelen. Zo worden er ‘bosmonsters’ gemaakt en is er een waterbaan. En ‘kliederen in de modderkeuken’ zal voor veel kinderen onweerstaanbaar klinken.

Voor de inwendige mens staan er foodtruck(je)s opgesteld en uiteraard zijn de terrassen in de binnenstad geopend. De weersvoorspelling ziet er alvast prima uit.

Lochem Festival Café
In het Stadshuus wordt het  Lochem Festival Café gehouden. Uiteraard is daar ook de foto-expositie van dat festival, dat precies 50 jaar geleden voor het eerst werd gehouden, nog te bezichtigen.

Kunstplein
Kunst in Lochem zet op het kunstplein lokale kunstenaars aan het werk. Er wordt gewerkt onder meer gewerkt aan een doek van 12 meter waarbij bezoekers hun eigen vierkante meter kunnen samenstellen en aankopen.

De Landstad Lochem Fair is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.