8 juni: Dutch Eagles geven ‘gitaarles’ in Openluchttheater [video]

0

LOCHEM – The Dutch Eagles geven op vrijdag 8 juni een concert in het Openluchttheater. Daar komen alle bekende nummers van The Eagles voorbij. Voor gitaristen – ook die liever een ander genre horen – is het een must. Voor hen is het een soort openbare gitaarles, over technieken en instrumenten.

The Dutch Eagles worden alom geëerd om hun natuurgetrouwe nabootsing van het origineel. ‘Popprofessor’ Leo Blokhuis schijnt zelfs beweerd te hebben dat ze beter zijn dan het origineel. Maar de bedenkers van juweeltjes als ‘Hotel California’, ‘Take it Eay’. Lying Eyes’ en ‘Desperado’ verdienen toch ook enige credits.

Onderzoek
Onderdeel van het succes vermoedelijk Nederlands succesvolste tribute-band is het onderzoek dat voorafging aan de optredens. Om het geluid van The Eagles zo goed mogelijk te benaderen gingen de bandleden op zoek naar de bijbehorende gitaren, versterkers en effectapparaten.

Een deel van de bevindingen van dat onderzoek is in de vorm van video’s op YouTube gezet. Die dragen de titel ‘Guitar Stories’. Zoals het verhaal over de Gibson gitaar met dubbele nek die de band exact liet nabouwen om ‘Hotel California’ te laten klinken als het origineel. (Video hieronder)

Lees verder onder de video…

Of de Rickenbacker basgitaar die zo prominent aanwezig is in het intro van ‘One of these Nights’. (Video hieronder)

Lees verder onder de video…

En zo zijn er op YouTube nog een aantal uitlegvideo’s te vinden die vooral voor gitaristen interessant zijn.

Voor wie zich liever nog een keer laat meeslepen door de muziek van The Eagles is het zaak om nog even kaartjes te halen voor het concert op 8 juni in het Openluchttheater. Deze zijn verkrijgbaar bij de VVV en op de website van het theater.