Workshops yoga en meditatie bij energierust.nl Lochem

0
Irma van Veen van energierust.nl geeft workshops yoga en meditatie (eigen foto)

LOCHEM – Energierust.nl in Lochem biedt met ingang van september workshops waarbij de deelnemers kennismaken met yoga en meditatie als middel om stress en vermoeidheid te verminderen en nieuwe energie op te doen. Docente Irma van Veen werkt met kleine groepen.

Ze richt zich met de nieuwe serie workshops onder meer op mensen die net vakantie hebben gehad en toch alweer moe en gestrest zijn. Vaak ongemerkt bewegen we steeds minder, worden vraagstukken uitdagender en nemen we geleidelijk een steeds grotere hoeveelheid informatie en indrukken tot ons. Ook het alsmaar bereikbaar moeten of willen zijn leidt tot stress.

Rust vinden

Het is voor velen lastig om nog rust te vinden. Wie de prikkels niet meer aankan grijpt in het uiterste geval naar kalmerende middelen en dat is niet verstandig. Irma van Veen zegt: “11 jaar geleden zat ik zelf op zo’n punt in mijn leven. Zittend werk en de combinatie met jonge kinderen vroegen te veel van mij.”

Ze vervolgt: “In die tijd was ik zo stijf als een plank, uitgeblust en niet meer in staat om te ontspannen zonder een zak chips, chocolade of net iets te veel wijntjes om mezelf een beetje te kalmeren. Op dat moment maakte ik kennis met yoga en meditatie en dat zorgde voor een ommekeer in mijn leven: ik leerde via de yogahoudingen bewuster te bewegen en mijn aandacht te verleggen naar mijn lichaam en zo sterker en soepeler te worden en meer te ontspannen. De meditatie zorgde voor ruimte in mijn gedachtestromen, waardoor ik meer rust vond en bewuster mijn ongezonde patronen ging herkennen en betere keuzes kon maken. Elke dag 10 minuutjes mediteren is nu een vast onderdeel geworden van mijn leven en ik zie het als een stukje noodzakelijke mentale hygiëne. Net zoiets als elke dag tanden poetsen.”

Workshops

Na diverse opleidingen en cursussen is Irma van Veen gestart met energierust.nl. Ze biedt workshops die bestaan uit 10 tweewekelijkse lessen. Deze biedt ze thuis aan in groepjes van maximaal 5 deelnemers.

Hier een overzicht van de mogelijkheden:

 • Workshop 1:
  Start woensdag 9 september en is inmiddels volgeboekt
 • Workshop 2:
  Start woensdag 16 september (en verder 30 sept, 14 okt, herfstvakantie, 4 nov, 18 nov, 2 dec, 16 dec, kerstvakantie, 13 jan, 27 jan en 10 februari).
 • Workshop 3:
  Start vrijdag 11 september (en verder 25 sept, 9 okt, herfstvakantie, 30 okt, 13 nov, 27 nov, 11 dec, kerstvakantie, 8 jan en 22 jan en 5 februari).
 • Workshop 4:
  Start vrijdag 18 september (en verder 2 okt, 16 okt, herfstvakantie, 6 nov, 20 nov, 4 dec, 18 dec kerstvakantie, 15 jan, 29 jan en 12 februari).

Meer informatie en aanmelding via: www.energierust.nl