Jan Ottink Band: thuiswedstrijd in schouwburg Lochem [update]

0
Jan Ottink in het theater (foto PR)

LOCHEM – De Jan Ottink Band staat op zaterdag 10 oktober in de Schouwburg Lochem. Een thuiswedstrijd dus voor Lochemer Jan Ottink. Door de coronamaatregelen wordt het een bijzondere voorstelling. Het aantal bezoekers is aan een maximum gebonden en er is geen pauze of nazit. Bij binnenkomst is een mondkapje verplicht. Ook de repertoirelijst is aangepast aan de gelegenheid. Bezoekers kunnen rekenen op veel oude bekende liedjes maar maken ook kennis met enkele nieuwe nummers.

[update 02/04] Inmiddels is duidelijk dat de voorstelling door kan gaan. De Veiligheidsregio heeft het ontheffing verleend voor een aantal culturele voorzieningen in de regio, waaronder de Schouwburg Lochem. De voorverkoop loopt en er zijn nog kaarten beschikbaar via schouwburglochem.nl

De Jan Ottink Band maakte naam in de jaren ’90 met jaarlijks tussen de 60 en 80 optredens in cafés, zalen en op festivals. Na de scheiding van band en voorman legde Ottink zich vooral toe op muziektheatervoorstellingen waarbij hij telkens de beste muzikanten om zich heen verzamelde. Muzikanten die zowel ingetogen en loepzuiver kunnen spelen maar die ook kunnen los gaan als het moet.

Bezetting

De huidige bezetting van de Jan Ottink Band houdt al enige tijd stand en staat als een huis. Voeg daarbij een eveneens goed ingespeeld team van geluid- en lichtmensen en de show is compleet. De kwaliteit verbaast elke keer weer veel mensen, zo is af te leiden uit de reacties na elk optreden.

De band bestaat momenteel uit:
Jan Ottink – zang, gitaar, saxofoon, mondharmonica
Susan Waanders – zang, trompet, bastuba
Raimond Surquin – gitaren, zang
Berry Vink – toetsen, accordeon, zang
Patrick Hissink – drums, percussie
Dayenne Wielheesen – basgitaar, contrabas, zang

Lastige periode

Net als voor alle artiesten is 2020 een lastig jaar voor de band. Lange tijd kon niet worden gerepeteerd en van optreden kwam het ook niet. Pas begin september was er een weer een (dubbel)concert in natuurtheater ‘t Zandgat in Zeddam. In oktober volgt, naast het concert in Lochem, ook nog een voorstelling in het Streektheater Aalten (24 oktober).

Een aantal leden van de Jan Ottink Band is (nagenoeg) beroepsmuzikant. Vooral voor hen is het van belang dat er weer wat inkomsten worden gegenereerd. Dat valt door het beperkte aantal toeschouwers dat mag worden toegelaten toch al niet mee, maar als alle kaarten worden verkocht helpt dit enorm. Ze zijn online te koop via de website van de Schouwburg Lochem.

Wie op zoek is naar kaarten voor het concert in Aalten op 24 oktober kan HIER terecht.

Meer op de Facebookpagina van de Jan Ottink Band.

Hieronder een video van het optreden van de band in Zeddam op 13 september 2020. De opnamen zijn van Paul van Druten en afkomstig van zijn Youtubekanaal.