Witkampers veilig; Spc Lochem verliest laatste duel

0
Spelmoment uit Warnsveldse Boys - Sportclub Lochem (foto: Nelly Harkink)

LAREN/LOCHEM – VV Witkampers heeft zich zondag (14/5) op het nippertjes ontworsteld aan de nacompetitie. De Larenaren moesten winnen om de directe tegenstander te passeren op de ranglijst. Met een eindstand van 4-0 op het scorebord is die missie geslaagd. Die tegenstander – Eerbeekse Boys – werd daardoor gepasseerd en is dus wél veroordeeld tot die nacompetitie.

Nippertje
Het is al het tweede seizoen op rij dat Witkampers zich op het nippertje in veilige haven schiet. De tiende plek in de klasse 3B is het eindresultaat. Daan Hento schoot de club uit Laren als na luttele minuten op een voorsprong. Daarna moest alles wat voor Witkampers is lang met samengeknepen billen toekijken. Want pas rond de 75ste minuut weet Hento nogmaals doel te treffen. De doelpunten van Timo Haverkamp en captain Sander Kok waren daarna nog slechts de kersen op de taart. 

De toss bij aanvang van de wedstrijd (foto: Nelly Harkink)

Lochem
Witkampers heeft die seizoen enige tijd op de vierde plaats in 3B gestaan en heel even zelfs derde. De collega’s van Sportclub Lochem leken een paar weken geleden zeker van diezelfde vierde plek en hadden uitzicht op de nacompetitie om promotie én op een periodetitel. Maar de laatste weken ontbeerden de Lochemers het geluk. De club zakte af naar de achtste plaats. Zondag ging het dus nergens meer om tegen Warnsveldse Boys. Na 20 minuten stond het al 1-1 – de Lochemse treffer was van Ruben Boonk – en daarna golfde het spel op en neer.

Pech
In de slotfase liet het geluk Lochem opnieuw in de steek. Jasper Jurg wist een prima kans niet te verzilveren en in de 88ste minuut sloeg Warnsveldse Boys toe. Pech. De achtste plaats is gezien het verloop van de tweede seizoenshelft misschien teleurstellend maar het glas is ook halfvol, want afgelopen najaar bungelden de Lochemers enige tijd helemaal onderaan de ranglijst.

Kampioen
In 3B is Lemelerveld kampioen geworden en is Vaassen rechtstreeks gedegradeerd. Eerbeekse Boys en de beide Turkse clubs in deze klasse, Turke Kracht (Deventer) en TKA (Aepldoorn) gaan uitmaken wie volgend seizoen eveneens een treetje lager gaan voetballen. Bovenin strijden Columbia, Overwetering en Warnsveldse Boys om een plaats in de 2de klasse.