Witkampers is Sportclub Lochem de baas in derby [fotogalerij]

0
Sportclub Lochem tegen Witkampers op 17 februari 2019 (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM/LAREN – Witkampers heeft de derby tegen Sportclub Lochem met 0-2 gewonnen. Sportpark De Elze was weer goed gevuld en de toeschouwers kregen een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld.

In het eerste half uur was Lochem duidelijk de initiatiefrijkste ploeg. Dat leidde tot een aantal kansen maar die werden niet verzilverd. De Larense doelman Joost Pakkert greep efficiënt in en een keer was de lat letterlijk dwarsligger.

Lees verder onder fotogalerij…

Het laatste kwartier voor rust keerden de kansen en kreeg Witkampers een aantal mogelijkheden. De Larenaren schoten mis of vonden doelman Gert-Jan Kuiper op hun pad. Een aanval resulteerde in prijsschieten op het Lochemse doel maar de bal ging er niet in. Ruststand derhalve 0-0.

Na rust bleef de spanning er lang in. Pas in de 75e minuut viel het eerste doelpunt. Het Larense deel van de toeschouwers vierde feest na de treffer van Daan Hento. Kort voor tijd maakte Jordy Woestenenk het feest compleet door ook de 2-0 binnen te schieten. De uitslag is ietwat geflatteerd maar Witkampers is de terechte winnaar.

Stand

Omdat ook het in punten gelijk staande Epe verloor houdt Lochem de tweede plaats nog vast. Inmiddels heeft ook Helios Deventer evenveel punten (28) maar Lochem heeft een veel beter doelsaldo dan de 2 concurrenten.

Wijhe ’92 is spekkoper door de verloren partijen van Lochem en Epe. Het staat nu 6 punten los en heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed.

Witkampers rukt op naar de 5e plaats in de derde klasse B. De Larenaren moeten nog 2 wedstrijden inhalen dus virtueel zit er iets moois in voor de zwart-witte equipe van trainer Gerrit Brouwer. Maar het gezegde met ‘de huid en de beer’ is hier van toepassing.

Programma

Volgende week mag Lochem uit bij hekkensluiter SV Heeten proberen weer punten te pakken. Witkampers mag dat proberen in Zwolle, tegen de plaatselijke SV.