Winnaar Vredesposterwedstrijd Lions Club komt uit Borculo

0
Winnares Halima Boulahrir (midden) en de twee andere genomineerden Luuk Koeleman van de Daltonschool in Nettelhorst en Maud Lieven van De Rank in Lochem (eigen foto)

LOCHEM/BORCULO – Halima Boulahrir van de openbare basisschool Noord uit Borculo is de regionale winnaar van de Vredesposterwedstrijd van Lions Club Lochem. De twee andere genomineerden komen uit de gemeente Lochem maar zij grepen dus net naast de hoofdprijs.

De beide andere genomineerden waren Luuk Koeleman van de Daltonschool in Nettelhorst en Maud Lieven van De Rank in Lochem.

Staring College

De prijsuitreiking was afgelopen donderdag in het Staring College in Lochem, tijdens een bijeenkomst voor leerlingen, ouders en leerkrachten. In totaal deden 11 basisscholen mee aan de regionale ronde van de internationale wedstrijd van de Lions.

Award

De winnares kreeg een speciale Lions Lochem Award en een tafelmodel schildersezel met schildersdoek en penselen. De prijzen werden uitgereikt door bestuurder Carlien Krist-Spit van het Staring College.

Wedstrijd

De winnende posters gaan door naar de competitie van District 110 BZ van de Internationale Lions Peace Post Contest. De winnaar hiervan gaat door naar de landelijke finale en treedt in maart naar het gebouw van de Verenigde Naties in New York waar de over-all-winnaar bekend wordt gemaakt.