Flierderweg bij Eefde vanaf 18 november paar weken dicht

0

EEFDE/GORSSEL – De Flierderweg bij Eefde (Quatre Bras) is van 18 november tot 6 december vanaf de kruising met de N348 afgesloten voor het verkeer. De provincie verplaats dan een grondwal die daar ligt. Het betreft voorbereidingen voor werkzaamheden in 2020 die de kruising van de Zutphenseweg met de Flierderweg en de Quatra Brasweg veiliger moet maken.

De Zutphenseweg krijgt volgend jaar twee middengeleiders, kleine ophogingen die voorkomen dat auto’s over een weghelft rijden. Eén aan de kant van Gorssel en één aan de kant van Eefde. Die laatste krijgt een opstelplaats voor fietsers. Zo kunnen fietsers veilig en in twee keer de weg oversteken. Daarnaast wordt het fietspad aan de kant van de Flierderweg verder van de rijbaan gelegd. Ter hoogte van de kruising krijgt dit fietspad bovendien rood asfalt.

Gevaarlijke kruising

De drukte op de Zutphenseweg zorgt, samen met de kruisende wegen, voor onveilige situaties. Veel weggebruikers ervaren de kruising als gevaarlijk. Fietsers en voetgangers moeten nu in één keer beide rijstroken oversteken en alert zijn op afslaande auto’s.

Omleidingsroute

Tijdens de werkzaamheden en de afsluiting van de Flierderweg wordt een omleidingsroute aangegeven. De provincie zegt de overlast zoveel mogelijk te beperken maar helemaal te vermijden is dit niet. In een persbericht wordt een beroep gedaan op alle verkeersdeelnemers om zich aan de omleidingsroutes te houden, in het belang van de veiligheid, ter voorkoming van onnodige overlast voor de omgeving en omdat het beter is voor het milieu.