Wie wordt de ‘Beste Buur’ in de gemeente?

0
(Foto: Nina Strehl on Unsplash)

LOCHEM/GORSSEL – Iedereen die vindt dat die ene buurman of buurvrouw een bijzondere bijdrage levert aan de buurt kan hem of haar tot 12 september aanmelden voor de titel ‘Beste Buur 2019’.

Het kan gaan om een buurtgenoot die bijdraagt aan de goede sfeer of die veel voor anderen doet. Het kan ook iemand zijn die altijd een oogje in het zeil houdt en altijd vriendelijke is tegen de kinderen in de straat. Ook de harde werker achter de schermen die het straatfeest in goede banen leidt komt in aanmerking voor de door Buurtbemiddeling van de Stichting Welzijn Lochem (SWL) in het leven geroepen onderscheiding.

Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve zet de door een onafhankelijke jury aangewezen ‘Beste Buurt’ op 28 september in het zonnetje.

Nomineren

Iemand nomineren kan via de website www.buurtbemiddelingswl.nl. Klik daar op ‘Ik nomineer een buur’ en vul het aanmeldingsformulier in. Een voorwaarde is uiteraard dat de genomineerde woonachtig is in de gemeente Lochem. De aanmelding sluit op 12 septbember.

Buurtbemiddeling

De onderscheiding is in het leven geroepen om op een positieve manier de aandacht te vestigen op buurtbemiddeling. Buren maken soms ruzie met elkaar maar buren kunnen ook heel veel doen om op een prettige manier met elkaar om te gaan. Problemen zijn vaak op simpele wijze te voorkomen. Rekening houden met de buren leidt er vaak toe dat het andersom net zo gebeurt.

Tips

Van te voren laten weten dat je een feestje geeft of wanneer je timmeren en boren tijdens een verbouwing, kan veel ergernis voorkomen. Verder doen het opruimen van de troep van je huisdier of het af en toe de geleegde container van de buren terugzetten vaak wonderen om de relatie goed te houden.
En als het toch niet helemaal goed gaat met de onderlinge relatie met de buren, kan buurtbemiddeling wellicht een rol spelen bij de oplossing.

Meer van dit soort tips en andere informatie over buurtbemiddeling is te vinden op www.buurtbemiddelingswl.nl.