5 tips voor verbeteren beveiliging van bedrijfspand

0
Foto ter illustratie (bron: pexels.com)

(dit is gesponsorde content)
Het is heel belangrijk om je bedrijfspand goed te beveiligen. Je wilt namelijk dat het personeel en de eigendommen veilig zijn. Je kunt dit doen door gebruik te maken van preventieve maatregelen en andere beveiligingstechnologieën. Zo kun je je bedrijf goed beschermen tegen potentiële bedreigingen. Na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe jij jouw bedrijfspand goed kunt beveiligen!

Installeer een alarmsysteem
Een alarmsysteem is een handige manier om indringers af te schrikken. Bovendien kun je er snel hulp mee inroepen bij een inbraak. Moderne alarmsystemen kunnen worden gekoppeld aan bewegingsmelders, deuren en ramen. Hierdoor wordt het meteen opgevangen als er iemand in probeert te breken. Vervolgens wordt dit dan ook meteen doorgegeven aan de juiste autoriteiten. Zo ben je er dus altijd op tijd bij en blijft de schade beperkt.

Versterk de toegangscontrole 
Het beperken van toegang tot het bedrijfspand tot geautoriseerd personeel is belangrijk voor de veiligheid. Gebruik toegangspassen, pincodes of andere scanners. Dit voorkomt dat er mensen op het terrein en in het pand komen die er niet horen. Zo weet je zeker dat er alleen mensen toegang hebben tot jouw gebouw die er ook daadwerkelijk iets te zoeken hebben.

Verlicht de omgeving 
Goede verlichting rondom het bedrijfspand is een makkelijke maar ook handige manier om indringers af te schrikken. Verlichting maakt het moeilijker voor indringers om onopgemerkt te blijven. Het maakt de kans dat ze gepakt worden dus groter. Je kunt er ook over nadenken om bewegingssensoren te gebruiken die de verlichting activeren. Het licht gaat dan aan wanneer er beweging gedetecteerd wordt. Hierdoor wordt de veiligheid verbeterd.

Investeer in camerabewaking
Camerabewaking is een belangrijk onderdeel van een goed beveiligingsplan voor bedrijven. Met camerabewaking kun je toezicht houden op het bedrijfspand en verdachte activiteiten vastleggen. Camerasystemen kunnen worden gekoppeld aan bewegingsdetectoren en toegangscontrolesystemen. Hierdoor kun je indringers meteen opsporen en krijg je meteen ook een melding. Ook achteraf is dit handig. Is er ingebroken? Dan kun je de camerabeelden gebruiken als bewijsmateriaal.

Regelmatige controle en onderhoud van de camerabewaking
Het is belangrijk om de camerabewaking bedrijf regelmatig te controleren en te onderhouden om ervoor te zorgen dat het systeem optimaal blijft functioneren. Controleer regelmatig de beeldkwaliteit. Ook de  dekking van de camera’s en de werking van de opnameapparatuur is goed om te controleren. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat eventuele storingen of defecten onmiddellijk worden verholpen.