Weer een raadsel: wat knalt daar in Lochem-West?

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – We hebben weer een raadsel. LochemsNieuws krijgt meldingen van harde knallen die worden gehoord in (een deel van) Lochem-West. In oksel van Zutphenseweg en Veengoot (Vennegötte) zeg maar. Het geluid lijkt te komen uit de richting van de Algemene Begraafplaats of het daar achter gelegen motorcross-circuit, zo meldt onze bron.

Het geknal was deze week elke avond te horen tussen 19.30 en 21.00 uur, maar gisteravond (donderdag 21/2) dan weer niet. Daarvoor was het af en toe ook al te horen.

We schreven gisteren een bericht over het verjagen van roeken. Onder het motto ‘niet geschoten(!) is altijd mis’ belden we met de gemeente Lochem om te vragen om roeken toevallig ook met knallen worden verjaagd. Maar nee, dat blijkt het niet te zijn. Bij het gemeentehuis konden ze ook geen andere verklaring vinden voor het kabaal.

Wie weet meer?

We gooien het dus maar weer in de groep. De vraag is simpel: wat knalt daar in Lochem-West? Wie het weet mag het zeggen. Vrijdag gaan we zelf nog een rondbellen naar jachtopzieners, Wildbeheereenheid en andere ‘notoire knallers’. Dus… stropers die eventueel verantwoordelijk zijn voor het geknal kunnen beter maken dat ze wegkomen.

Alle gekheid op een stokje:
Reageren kan onder dit artikel, op onze Facebookpagina en via info@lochemsnieuws.nl.