Mysterieuze knallen waren vermoedelijk vuurwerk

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – De knallen die de laatste tijd werden gehoord in Lochem-West zijn vermoedelijk afkomstig van vuurwerk. Na een oproep van LochemsNieuws reageerden diverse mensen. Er werd onder meer melding gemaakt van de vondst van vuurwerkresten. Deze lagen nabij de Gageldijk. Sinds een paar dagen lijkt het rustig te blijven.

Iemand meldde twee flinke knallen te hebben gehoord toen ze de hond uitliet in de buurt van het motorcrossterrein. Ze sprak daarop 2 jongens aan die met een scooter op de crossbaan reden. De knapen ontkenden dat ze er iets mee te maken hadden. Dat wekte wantrouwen bij meldster, omdat de knallen niet te missen waren.

Scouting

Iemand anders zegt dat de knallen zowel ‘s avonds als een paar keer ‘s nachts zijn gehoord. Dit wordt bevestigd door een ander. En iemand van scouting zegt dat de knallen ook nabij het clubhuis waren te horen, maar dat ze daar verder weg klonken dat thuis aan de Daslook.

Het is lastig te zeggen wat er precies is gehoord, maar de lezing van vuurwerk klinkt plausibel. Het lijkt inmiddels rustig te blijven. Of het komt omdat het vuurwerk van de jaarwisseling eindelijk op is of omdat de boosdoeners zijn geschrokken van de aandacht, zullen we waarschijnlijk nooit weten.