Walter Gerritsen nieuwe voorzitter bestuur Coöperatie FromFarmers

0
Walter Gerritsen wordt de nieuwe voorzitter van Coöperatie FromFarmers U.A. (foto: PR)

LOCHEM – Walter Gerritsen is benoemd tot voorzitter van het bestuur van Coöperatie FromFarmers U.A, de grootaandeelhouder van ForFarmers. De melkveehouder uit Beek (gemeente Montferland) werd voorgedragen door het bestuur en maandag unaniem verkozen. Hij neemt de voorzittershamer op 1 januari 2023 over van Ben Volker. Linda Bolscher neemt met ingang van die datum de functie van vicevoorzitter op zich.

Formeel is Gerritsen maandag benoemd tot bestuurslid. Omdat hij pas op 1 januari voorzitter wordt, bestaat het bestuur van de coöperatie tijdelijk uit 6 in plaats van 5 personen.

Wethouder

Walter Gerritsen is in lijn met de familietraditie lid van de Coöperatie FromFarmers. Hij was lange tijd wethouder in zijn eigen gemeenten en heeft veel ervaring in bestuurlijke functies op zowel agrarisch als maatschappelijk gebied.

“Ik verheug me op mijn rol als bestuurder en zal met beide handen de hulp van Ben in de komende maanden aanpakken om straks samen met de andere bestuursleden een goede bijdrage te kunnen leveren aan FromFarmers en haar leden”, aldus Walter Gerritsen.

Toekomstperspectief

“Ik ga me inzetten voor het toekomstperspectief voor boeren, leden van FromFarmers. Het netwerk, dat ik in de afgelopen jaren heb opgebouwd, komt daarbij zeker van pas. Onze wereldwijd toonaangevende sector verdient een betere maatschappelijke acceptatie. Het is voor Nederland en voor een duurzame agrarische sector van belang dat er voor elke boer een passend toekomstperspectief is.”

“De oplossing ligt in innoveren, dat veel effectiever is dan saneren. Dit kan door samenwerking worden gerealiseerd, waarmee tegelijkertijd de natuur wordt beschermd en verbeterd. Hierin speelt FromFarmers, een vooraanstaande coöperatie van ambitieuze boeren in Nederland met ook Duitse leden een belangrijke rol. Ik wil mij hiervoor, samen met de andere bestuursleden, de ledenraad én het team coöperatiezaken, inzetten.”