VVD met inwoners in gesprek over verkeersveiligheid

2
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – De VVD gaat donderdag (1 juni) in de Schouwburg Lochem in gesprek met Lochemers over de verkeersveiligheid in straten en buurten. De partij wil de uitkomsten gebruiken om de gemeente te bewegen meer geld uit te trekken voor onder meer onderhoud en handhaving. Binnenkort wordt de voorlopige begroting voor de komende jaren vastgesteld.

Onveilige situaties
Inwoners wordt gevraagd onveilige situaties te melden, zoals straten waar vaak te hard wordt gereden waardoor kinderen gevaar lopen. Het draait om vragen als: is de inrichting van de weg geschikt voor het gebruik, is het onderhoud op orde er wordt er voldoende gehandhaafd?

Handhaving
De VVD wil graag dat buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) de bevoegdheid krijgen om te controleren op snelheidsovertredingen in met name 30-kilometerzones. De politie heeft hier onvoldoende capaciteit voor en stelt andere prioriteiten. In de praktijk is het inzetten van boa’s bij het controleren op snelheid nog niet mogelijk. Het Rijk en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) zijn hierover nog in overleg.

Politie
In januari kwam de VVD met een motie over dit onderwerp. Die werd na kritiek van andere raadsfractie weer ingetrokken. Het inzetten van boa’s zou de druk op de politie om met meer mensen aanwezig te zijn op straat wegnemen. Het college gaf toen overigens aan wel te voelen voor het idee van de liberalen.

Inrichting
Inrichting en kwaliteit van straten zij wel direct door de gemeente te beheersen. Vorig jaar werd een voorstel van de VVD aangenomen dat de inrichting van de weg loskoppelt van de voorschriften van het Rijk. Daardoor wordt het mogelijk om voor relatief goedkope oplossingen te kiezen zoals het creëren van chicanes door middel van bloembakken of het verbreden van trottoirs waardoor auto’s half op de weg parkeren. Ook dat laatste kan de snelheid van het verkeer remmen.

 

Wie de partij wil wijzen op knelpunten en/of van ideeën te voorzien is donderdagavond om 20.00 uur welkom in de Stadslounge van de schouwburg.

 

2 REACTIES

 1. Heren professoren van de V.V.D hoe haal je het godsnaam in je hoofd ,wanneer je de stoep verbreed prima maar de auto dan half op de weg is het leven van een fietser niets meer waard.
  Kijk eens naar de Tramstraat daar is het wachten op een tragisch ongeval.want daar doet zich al een soort gelijke situatie voor dan waar jullie naar streven.
  Ja vanaf de rotonde bij A.H tot aan de rondweg is het meest gevaarlijke en minst onderhouden stukje Lochem of weledele heren van de V.V.D of zijn jullie reeds aangevangen met de verkiezingscampagne voor het volgende jaar.
  Als je Lochem wil verbeteren kies dan voor iets waar minder gevaar aankleeft, maar wel fijn dat jullie gelukkig inzien dat het in ons dorp niet goed gaat en er te weinig aan gedaan wordt , succes er mee.

 2. Geef die BOA’s gelijk een revolver, zodat ze de overtreders standrechtelijk kunnen fu­sil­leren.
  Ik bedoel: kappen met die belachelijke privatiseringsdrift.
  Als je meer blauw op straat wil, dan kost dat geld.

Comments are closed.