Voorbereidingen Tractorpulling Lochem komen op stoom

0
Tractorpulling in Lochem (foto: Schizos Pulling Pics)

LOCHEM/BARCHEM – ‘t Geet weer gebeuren! Dat is de slogan van Tractorpulling Lochem en die wordt ook dit jaar weer waargemaakt. En hoewel zaterdag 5 augustus nog ver weg lijkt zijn de voorbereidingen voor de 34-ste editie al volop bezig. Zo is bijvoorbeeld de voorverkoop al gestart.

Liefhebbers
Qua bezoekersaantal is het evenement de grootste van Lochem. Tractorpulling Lochem is een Grand National Truck- en Tractorpullingwedstrijd. Liefhebbers zijn er van alle leeftijden en zij genieten elk jaar weer van veel geweld van tractoren met turbinemotoren, omgebouwde auto’s en powertrucks. Die leveren strijd op twee wedstrijdbanen.

Rennerskwartier
Om het sportieve gedeelte heen is in de loop van de jaren een heus circus ontstaan met een uitgebreid aanbod van horeca en shops. In het rennerskwartier kunnen bezoekers de monteurs aan het werk zien en kunnen foto’s/selfies worden gemaakt met de gemotoriseerde monsters en de rijders.

Feest
Als rond een uur of tien ‘s avonds alle wedstrijden zijn gereden gaat het feest nog door met een verrassingsact onder de reuzenparasol. Er is sprake van ‘een jonge energieke band’ maar meer wordt nog niet verklapt. Ook voor de teams begint het feestje dan pas echt. En mensen uit de omgeving mogen vanaf 22.00 uur gratis naar binnen om de sfeer te proeven.

Tractorpulling in Lochem (foto: Schizos Pulling Pics)

Voorverkoop
,,Om lange wachtrijen te vermijden kun je ook gebruik maken van de online kaartverkoop’’, vertelt voorzitter Tom Esselink van de organiserende stichting. ,,Je loopt dan direct met je e-ticket naar de entreepoort en kun je alle wachtrijen omzeilen. Hoe eerder je de tickets koopt hoe voordeliger het is. Iedere maand wordt de entreeprijs met een euro verhoogd.” De kaarten zijn sinds 1 april te koop via DEZE link.

Start om 15.00 uur
Net als vorig jaar starten de wedstrijden om 15.00 uur. Ze worden van commentaar voorzien en getoond op een enorm LED-scherm. RTL7 zendt de beelden later uit.

Meer informatie op de website van de organisatie.