Voetbal: Lochem, Laren en Ruurlo samen in klasse 3B

0
Sportclub Lochem (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM/LAREN – Doordat Witkampers zich in het afgelopen seizoen nipt wist te handhaven in de 3de klasse B blijft de derby met Sportclub Lochem overeind. Beide voetbalclubs kunnen zich opmaken voor nog een soort van derby, want de ‘buren’ van SV Ruurlo zijn verrassend aan deze competitie toegevoegd.

Achterhoeks
Door de komst van Ruurlo krijgt 3B wat extra Achterhoekse ‘input’. Dat is een pleister op de wonde van Lochem dat de KNVB had gevraagd om in 3C te worden ingedeeld. Dat verzoek is afgewezen. Klasse 3C is meer Achterhoeks georiënteerd terwijl 3B veel verenigingen bevat uit Deventer/Salland en Apeldoorn/Veluwe.

Afstanden
De indeling van Ruurlo in 3B is verrassend want het dorp afficheert zich niet voor niets als ‘het hart van de Achterhoek’. Op voetbalgebied heeft het daar voorlopig dus niet veel meer met die regio te maken. Doordat ook SV Zwolle aan 3B is toegevoegd worden de reisafstanden flink vergroot.

Nieuwkomers
Het afgelopen seizoen gedegradeerde SV Vaassen wordt vervangen door KCVO uit dezelfde plaats. Andere nieuwkomers zijn Colmschate ’33 en Helios uit Deventer. De competitie 2017-2018 start op 23 september.

Een overzicht van alle clubs in 3B vind je hieronder…