Viverion geeft voorrang aan inwoners kleine kernen

0
Foto ter illustratie (bron: ondernemingsplan Viverion)

LOCHEM – Woningstichting Viverion geeft inwoners van kleine kernen met ingang van 1 januari voorrang bij loting in de eigen kern. Daarnaast wordt 10% van de beschikbare woningen verloot onder mensen met een middeninkomen.

De bewoners van de kernen in de gemeenten Hof van Twente, Lochem en Rijssen-Holten krijgen voorrang bij de loting van 50% van de woningen die beschikbaar komen. Dat betekent dat de kansen op een sociale huurwoning voor inwoners groter wordt. Deze regeling geldt niet voor de grotere kernen Goor, Lochem en Rijssen.

50 procent
Viverion kreeg signalen dat er een sterke behoefte bestaat aan een regeling waardoor meer mensen in de eigen (kleine) kern kunnen blijven wonen. De loting blijft gewoon bestaan, maar vindt dus bij 50% van de woningen eerst plaats onder de lokale inwoners die hebben gereageerd op de betreffende woning.

De nieuwe aanpak komt voort uit het nieuwe ondernemingsplan ‘Hart voor wonen’ voor de jaren 2019 tot en met 2021. Het plan werd gemaakt met input van huurders, medewerkers en zogeheten stakeholders.

Middeninkomen

In het plan wordt ook de keuze gemaakt voor het verhuren van woningen aan mensen met een middeninkomen van tussen € 36.798 en € 41.056. Deze mensen vallen momenteel vaak tussen wal en schip omdat ze enerzijds de financiering van een koopwoning niet rond krijgen en anderzijds niet meer in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Vanaf nu gaat Viverion dus 10% van de woningvoorraad verloten onder deze groep.

Het volledige ondernemingsplan is HIER te lezen (pdf-bestand).

Foto ter illustratie (bron: ondernemingsplan Viverion)