Vier pianisten-in-de-dop geslaagd voor examen

0
Fien, Sara en Krijn met hun juf. Marente ontbreekt op de foto. Haar getuigschrift staat op de lessenaar. (foto: Annemarlies Huizinga)

LOCHEM/LAREN – Vierpianoleerlingen van docente Laura Kievit deden kort voor Pasen examen en inmiddels hebben ze te horen gekregen dat ze alle vier zijn geslaagd. Het gaat om het examen van de Europeann Piano Teachers Association (EPTA). Laura Kievit geeft privéles in Lochem, Laren en Gelselaar.

Sara Hardenbol, 9 jaar, slaagde voor de graad A2, Fien Burggraaff, 11 jaar, en Marente Stegink, 15 jaar, behaalden beiden graad B1 en Krijn Braakman, 14 jaar, graad B2. Tijdens het examen, dat in Arnhem werd afgenomen door een onafhankelijke en professionele jury, kregen de kandidaten een groot applaus van het publiek en heel goede beoordeling van de jury.

EPTA

De gespeelde stukken komen uit uiteenlopende stijlperiodes, zodat de leerlingen veel verschillende muziek leren kennen en leren spelen. Het examen wordt jaarlijks georganiseerd door de EPTA en vindt plaats op diverse locaties binnen en buiten Nederland. De examens van de EPTA zijn speciaal voor pianoleerlingen van privépianodocenten.