Veel belangstelling voor kavels in woonwijk Berkeloevers

0
Een artist impression van de toekomstige woonwijk Berkeloevers, met de (gestripte) molen van Reudink (Bron: Ramdhani Vastgoed)

LOCHEM – Ruim 60 belangstellenden kwamen donderdagavond af op een informatiebijeenkomst over het bouwproject Berkeloevers. Daar zijn in totaal 14 bouwkavels en 6 levensloopbestendige twee-onder-een-kapwoningen te koop. Aan de Nieuweweg zijn nog eens twee kavels te koop. Het gaat om prijzen vanaf 235.000 euro.

Het project wordt gerealiseerd op het terrein rond de voormalige molen van Reudink aan de Graaf Ottoweg. Twee plaatselijke investeerders en projectontwikkelaar Ramdhani Vastgoed uit Borne werken samen onder de naam Berkeloevers VOF. De bestemmingsplannen Berkeloevers en Nieuweweg zijn vorige week vastgesteld door de gemeenteraad. Omdat er nog bezwaar mogelijk is, zijn ze nog niet onherroepelijk.

Molen

Het onderste deel van de voormalige molen van Reudink blijft staan en wordt geïntegreerd in een van de kavels. Lochemers die zich inspanden voor behoud van het ‘stadsgezicht’ krijgen slechts deels hun zin. Het bovenste deel van het gebouw, dat als silo dienst deed, gaat eraf en steekt in de toekomst dus niet meer boven de omliggende bebouwing uit. De fundering en de onderbouw van de oorspronkelijke molen bleken wel stabiel genoeg om te behouden.

Acht van de vrije kavels liggen direct aan de Berkel. De tuinen van een drietal van de toekomstige woningen lopen door tot aan de waterkant. Van vijf andere is dit bijna het geval. Omdat het waterschap juridisch eigenaar blijft de van een strook grond langs de oever, hebben waterschap en projectontwikkelaar hier afspraken over gemaakt.

Afmetingen

De vrije kavels variëren in grootte van ruim 500 tot net boven de 1000 vierkante meter. De meeste zijn meten tussen de 650 en 850 vierkante meter. De kopers zijn vrij in de keuze van architect en aannemer. Qua ontwerp is veel mogelijk, zo lang het voldoet aan de eisen die zijn vastgelegd in het beeldkwaliteitsplan.

Bij de zes twee-onder-een-kap-woningen gaat het niet om kavels maar om kant-en-klare woningen. Deze worden levensloopbestendig. Dat wil zeggen dat wonen, slapen en baden zich op de begane grond afspeelt.

lees verder onder de afbeelding…

Een overzicht van de kavels in het plan Berkeloevers. Twee kavels aan de Nieuweweg zijn hierop niet zichtbaar (bron: Ramdhani Vastgoed)

Belangstelling

Er hebben zich al de nodige potentiële kopers gemeld. De inschrijving loopt tot 14 februari. Daarna volgt een optieovereenkomst om de bouwplannen verder uit te werken. Het plan kan pas definitief worden gerealiseerd als het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden en minstens 70% van de kavels is verkocht. De verkoop geschied overigens vrij op naam.

Het bouwrijp maken en de daadwerkelijke bouw kunnen naar verwachting in het laatste kwartaal van dit jaar starten.

Informatie is verkrijgbaar bij Beltman Makelaardij aan de Smeestraat. Daar is onder meer een brochure beschikbaar met kavelpaspoorten. Ook op de website  van de makelaar is meer informatie over het project te vinden.