Vanaf 22 juni: tijdelijk bloedprikken bij tafeltennishal De Toekomst

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/ZUTPHEN – Lochemers die bloed moeten laten prikken moeten al enige tijd naar Zutphen. Vanwege de coronacrisis is de prikpost in de polikliniek van Gelre ziekenhuizen gesloten. Vanaf maandag 22 juni is een tijdelijke prikpost beschikbaar in de hal van tafeltennisvereniging De Toekomst aan de Runmolenlaan.

De polikliniek werd al snel na de uitbraak van het coronavirus gesloten, mede omdat deze zich onder hetzelfde dak bevindt als verpleeg- en verzorgingscentrum De Hoge Weide aan de Zwiepseweg. In de poli worden wel al weer spreekuren van specialisten gehouden. Bij de prikpost is het vaak druk en wordt zonder afspraak gewerkt. Dit was aanleiding om een andere locatie te zoeken.

Alleen ‘s ochtends

Bij De Toekomst wordt geprikt op maandag tot en met vrijdag van 8.15 tot 12.00 uur. Wie is aangewezen op de middaguren kan nog altijd terecht bij Gelre Zutphen. Bezoekers moeten daar via een triagetent naar binnen. Bloedprikken kan in Zutphen op maandag tot en met vrijdag, doorlopend van 8.00 tot 16.30 uur.

Regels

Voor bezoekers van de tijdelijke prikpost geldt at men het gebouw pas kan betreden na een controle op corona-gerelateerde klachten. Dit gebeurt via een vragenlijst. Wie dergelijke klachten heeft kan met een mond-neusmasker alsnog naar binnen. Er wordt zoals gebruikelijk gewerkt met volgnummers.