Vanaf 2 november in de Smeestraat Lochem: Qurobulo

0
Evelien Platerink voor de winkel die op 2 november open gaat (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Qurobulo is de naam. Op 2 november opent aan de Smeestraat 2a een winkel waar het draait om kristallen en edelstenen, sieraden, yoga- en meditatie-artikelen en cadeauartikelen. Eigenaresse is Evelien Platerink, die daarmee een bijzondere carrièreswitch maakt.

Kristaltherapie

Ze was tot nu toe, samen met haar man Bart, actief in hun autorijschool. De echtgenoot is daarnaast overigens ook actief op het gebied van hypnotherapie. Evelien zegt: ,,Ik was wel toe aan wat anders. Ik ben daarom een opleiding voor kristaltherapie gaan doen. Dat vond ik zo leuk dat ik met een webshop voor kristallen en edelstenen ben begonnen. Ook stond ik op braderieën en beurzen.”

Droom

Dat verkopen en uitleg geven ligt haar wel. ,,Mijn droom was altijd een eigen winkel te hebben en nu komen die dingen dus samen”, zo zegt ze. Het was even zoeken naar een geschikt pand en toch ook wel slikken toen ze de huurprijzen hoorde. Maar aan de Smeestraat werd een geschikte winkelruimte gevonden. Daar moet wel veel aan worden opgeknapt maar het werk ligt op schema.

Cadeaus

In de winkel komen stellingen om de producten uit te stallen, maar het middelpunt wordt gevormd door een grote steigerhouten tafel. Bij de cadeauartikelen die binnenkort in de schappen staan moet worden gedacht aan zaken als theelichthouders, kaarsen en kaarsenhouders en theekopjes.

Qurobulo: de bijzondere naam is een samenstelling van quercus robur en Lochem. De Latijnse naam verwijst naar de zomereik, die in het logo van Qurobulo terug te vinden is.

Energetix

Qurobulo wordt de enige winkel in Nederland waar Energetix sieraden worden verkocht. Deze magnetische sieraden zijn tot nu toe alleen te vinden op beurzen en markten. Verder zijn er dingen te koop als yogamatjes en -broeken. Voor zulke broeken is de dichtstbijzijnde winkel nu in Amersfoort.

Trend

,,Meditatie en yoga zijn helemaal in”, aldus Evelien Platerink. ,,En in deze regio lijkt het helemaal hot. Als je googled op Lochem en yoga krijg je heel veel resultaten.”

In de winkel gaat ze ook uitleg gegeven over de hypnotherapie van echtgenoot Bart. Die therapie geeft hij aan huis, elders in Lochem.

De openingstijden van Qurobulo:
maandag: gesloten
dinsdag – donderdag: 9.30 – 17.00 uur
vrijdag: 9.30 – 20.00 uur
zaterdag: 9.30 – 17.00 uur

Meer informatie is te vinden op website en de Facebookpagina van Qurobulo.