Vanaf 1 mei: tentoonstelling ‘Made in Lochem’ in Stadshuus

0
Oude fabriek van Naeff (bron: Historisch Genootschap)

LOCHEM – Het Historische Genootschap Lochem-Laren-Barchem houdt van 1 mei tot en met 26 juni een tentoonstelling in het Stadshuus onder de titel ‘Made in Lochem’. Daar wordt de geschiedenis van 8 concrete Lochemse bedrijven gepresenteerd.

Het draait om de vragen: Hoe begonnen ze? Hoe verliep het? Hoe gaan ze verder? Om welke bedrijven het gaat is nog niet bekend gemaakt maar een persbericht is gelardeerd met (oude) foto’s van Naeff en ForFarmers.

Opening

De tentoonstelling wordt op 1 mei om 14.00 uur geopend door wethouder Eric-Jan de Haan (economie). Op 11 mei wordt het Geschiedeniscafé van het Historisch genootschap gehouden in het Stadshuus (14.00-16.00 uur).

Op 17 mei presenteren de bedrijven die in de tentoonstelling centraal staan zich tijdens een infomarkt. En op 25 mei is er op tussen 11.00 en 15.00 uur een tentoonstelling bij de bedrijven zelf.

Lezing

Op 6 juni houdt Focko de Zee een lezing over de industrie. Daarbij zal hij onder meer de mogelijk gerezen opvatting wegnemen dat Lochem niet meer dan 8 bedrijven heeft die ertoe doen. Op 26 juni om 17.00 uur volgt dan nog de sluiting van de tentoonstelling.

Het Stadshuus is maandag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is vrij.