Home Lifestyle Gezondheid Vaccinatielocatie Hanzehal Zutphen gaat weer open

Vaccinatielocatie Hanzehal Zutphen gaat weer open

0
Vaccinatielocatie Hanzehal Zutphen (bron: ggdnog.nl)

ZUTPHEN/LOCHEM – In de Hanzehal in Zutphen worden vanaf maandag (13/12) boosterprikken gezet. Dat heeft de GGD Noord- en Oost-Gelderland bekend gemaakt. De hal deed eerder dit jaar ook al dienst als vaccinatielocatie en blijft nu zeker tot en met 23 januari geopend. Wie nog een eerste of tweede prik wil laten zetten kan er ook terecht.

De Hanzehal is vanaf volgende week 7 dagen per week geopend van 8.00 tot 19.30 uur. Voor de boosterprik geldt dat er een afspraak gemaakt moet worden, nadat men een uitnodiging heeft ontvangen. Wie nog een eerste of tweede prik moet krijgen hoeft geen afspraak te maken maar kan zo binnenlopen. Ook wie nog twijfelt en behoefte heeft aan meer informatie kan hier terecht.

Dichterbij

De 80-plussers die al aan de beurt zijn voor de booster moeten nu nog naar Deventer, Apeldoorn of Lichtenvoorde. Voor de meeste mensen in de gemeente Lochem is Zutphen dichterbij.

Van 6 tot en met 24 december is ook een priklocatie ingericht in het Gelre ziekenhuis in Zutphen. Hier kan men echter niet terecht voor de boosterprik, maar alleen voor de 1e en 2e vaccinatie. Ook dit kan zonder afspraak en een gesprek voor mensen die twijfelen is ook hier mogelijk. De prikken worden gezet door medewerkers van de GGD.

De tijdelijke GGD vaccinatielocatie in het ziekenhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. De prikpost is te vinden in de centrale hal van het ziekenhuis, tegenover het bezoekersrestaurant.

Praktische informatie

De onderstaande praktische informatie is overgenomen van de GGD:

Boostervaccinatie: met afspraak en alleen als je aan de beurt bent

De boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het afweersysteem om de bescherming tegen corona te versterken. Het RIVM verstuurt de uitnodigingsbrieven voor de boostervaccinaties, te beginnen bij de oudste ouderen. De boostervaccinatie krijg je alleen op afspraak als je geboortejaar aan de beurt is. Hoe je een afspraak maakt, lees je in de uitnodigingsbrief.

Voorwaarden voor de boostervaccinatie:

  • Je geboortejaar is aan de beurt en je hebt een afspraak gemaakt.
  • Je kunt de boostervaccinatie pas halen vanaf 6 maanden na je laatste coronavaccinatie óf 6 maanden na je laatste besmetting met corona.
  • Je kunt de boostervaccinatie pas halen twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik.

1e en 2e vaccinatie: zonder afspraak

Je kan zonder afspraak langskomen voor je 1e of 2e prik.

  • Vergeet niet een ID-bewijs en een mondkapje mee te nemen.
  • Let op dat er tenminste 21 dagen tussen de 1e en 2e prik zitten. Was je 1e prik met Moderna? Dan moeten er 28 dagen tussen de 1e en 2e prik zitten.
  • Het boostervaccinatie is een vaccin van Pfizer of Moderna.. Het maakt niet uit welk vaccin je eerder hebt gekregen. Je kunt niet zelf kiezen welk vaccin je krijgt.
  • Je kunt de 1e of 2e vaccinatie pas halen twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik.

3e vaccinatie: zonder afspraak, alleen voor patiënten met een afweerstoornis

De 3e vaccinatie is alleen voor patiënten met een ernstige afweerstoornis. Bij een deel van deze patiënten is deze 3e prik nodig om goed beschermd te zijn tegen ernstige ziekte of sterfte door corona. In oktober 2021 hebben deze patiënten een uitnodiging gekregen van hun medisch specialist voor de 3e coronavaccinatie. Heb je een uitnodiging? Dan kan je zonder afspraak komen.

  • Vergeet niet de uitnodiging mee te nemen, een ID-bewijs en een mondkapje.
  • Je kunt de 3e vaccinatie pas halen twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik.