Twee ongevallen binnen 5 minuten bij ‘knip’ Ooldselaan

0
Twee botsingen binnen 5 minuten op de Ooldselaan bij Laren (foto: Politie Lochem)

LAREN – In de Ooldselaan, ter hoogte van de Wittendijk, bevinden zich nog de restanten van wat ooit de roemruchte ‘knip’ was. Alsof er geesten rondwaren die nog altijd boos zijn over dat gedrocht, verslikten zich donderdagochtend binnen 5 minuten twee automobilisten in de verkeerssituatie aldaar.

De politie meldt dat de botsingen allebei eenzijdige ongevallen betroffen. Daarbij ontstond zoveel blikschade dat beide voertuigen moesten worden afgesleept. Voor het bergingsbedrijf kon in één moeite door. Een lantaarnpaal sneuvelde eveneens. De weg was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Geen gewonden
Gewonden vielen er niet. De botsingen hadden plaats tijdens de ochtendspits (8.00-9.00 uur). De Ooldselaan wordt dan nog altijd gebruikt als sluiproute richting A1 of Deventer (via Bathmen). Dat had die knip van bijna 20 jaar geleden dus moeten voorkomen, maar dat is niet gelukt.

Hoogstandje
De knip was een verkeerstechnisch ‘hoogstandje’ die door bijna niemand meteen werd begrepen. Waar nu weer gewoon rechtdoor kan worden gereden was toen een soort van bussluis. Vracht- en landbouwverkeer stonden hoog genoeg op de wielen om te kunnen passeren. Personenauto’s niet. Die moesten een stukje de Wittendijk op, daar keren en weer terug langs de andere kan van het obstakel.

Wie er voor het eerst mee geconfronteerd werd schatte de situatie vaak verkeerd in. Met als gevolg dat veel personenauto’s zich klemreden in/op de sluis. Het heeft heel wat carters, uitlaten en spoilers gekost.