Tuunte Fashion failliet; winkel nog open

0

LOCHEM/WINTERSWIJK – Modeketen Tuunte Fashion is failliet. De 40 winkels – waaronder die in Lochem – blijven voorlopig open. Het bankroet komt na vijf jaar van verliezen. De investeerder wil niet langer geld steken in de al ingezette transitie van het bedrijf.

Transitie
Die transitie betekende dat Tuunte niet langer inzette veel op veel ‘afgeprijsde’ artikelen, eigen collecties samenstelde en geen herenmode meer verkocht. Directeur Louis van Andel zei dinsdag tegen onder meer RTV Oost (video) dat Tuunte een echt merk wil worden, met een eigen gezicht. ,,Dat kost heel veel tijd. Die tijd kost veel geld en die middelen zijn niet meer beschikbaar”, aldus Van Andel.

Het filiaal van Tuunte Fashion aan de Bierstraat in Lochem (foto: LochemsNieuws)

Gesprekken
Hij laat ook weten dat er al gesprekken liepen met overnamekandidaten en dat die nu worden voortgezet door de curatoren. Volgens hem is sprake van ‘een aantal geïnteresseerden’. De 40 winkels blijven open in de hoop dat een overgang naar een nieuwe eigenaar daardoor soepeler kan verlopen. Bij Tuunte werken 250 mensen.

Provincieplaatsen
De keten heeft winkels meest in kleine en middelgrote provincieplaatsen. De meeste staan in Gelderland en Overijssel maar er zijn ook winkels in onder meer Nieuwegein, Maassluis en Zoetermeer. Directeur Van Andel heeft geen opbeurende boodschap voor kleinere plaatsen zoals Lochem:  ,,Grote steden worden steeds aantrekkelijker. Kleinere plaatsen, waar wij ons van oudsher nog bevinden, zijn minder in trek. We zien de bezoekersaantallen in de winkelstraten daar doordeweeks hard teruglopen.”

Aderlating
Voor Lochem zou het vertrek van Tuunte een behoorlijke aderlating zijn. De winkel aan de Bierstraat behoort tot de grootste in het centrum. Juist de afgelopen weken meldden zich twee nieuwe modezaken, die in de loop van september openen. Dat zijn het Broekenhuis aan de Molenstraat en Lady Leads dat zich schuin tegenover Tuunte gaat vestigen.

Voor de medewerkers van de keten werd dinsdagavond een bijeenkomst gehouden in Winterswijk, de bakermat van Tuunte.

Overzicht winkels van Tuunte:

Verreweg de meeste winkels van Tuunte bevinden zich in de Achterhoek en Twente (bron: tuunte.nl)