Tuin der Lusten op landgoed Den Dam in Eefde

0
Detail van de website detuinderlusten.eu

EEFDE – Landgoed Den Dam in Eefde is op 5, 6 en 7 mei het decor van de Tuin der Lusten. Het concept van het festival is dat een klein publiek dineert, geniet van het landschap en van voorstellingen.

Het speelt zich elke avond af tussen 19.00 en 23.30 uur. De poort gaat een uur eerder al open. Een spreker leidt de programma-onderdelen in.

Programma
Op het programma staan voorstellingen van Patrice de Benedetti uit Frankrijk en Asterions Hus uit Denemarken. De eerste speelt een solo-voorstelling met een choreografie die is gebaseerd op de Japanse dansstijl Butoh, met focus op de innerlijke belevingswereld. De fysieke voorstelling is een eerbetoon aan Benedetti’s vader Jean Jaurès die in de Tweede Wereldoorlog soldaat tegen wil en dank werd. Met ogenschijnlijke tegenstrijdigheden als kracht en tederheid toont de danser hoop, schenken en relaties met zichzelf en de wereld.

Romeo&Juliët
De Deense gorep Asterions Hus brengt een surrealistische versie van het bekende liefdesverhaal Romeo&Juliët. Een beweeglijke en humoristische performance met 24 scènes, 24 omwegen en 24 vieringen van de liefde. De Denen staan bekend om hun complexe voorstellingen vol banaliteiten, humor, passie en chaos. Poëtisch lawaai is de zelfbedachte omschrijving van Asterions Hus. Een wonderlijke combinatie van de teksten van Shakespeare, verliefde sumoworstelaars en ballet met kruiwagens.

Tuin der Lusten:
Data:
5,6 en 7 mei, dagelijks 19.00-23.30 uur. Poort op 18.00 uur.
Festivaladres: Damlaan 6, Eefde
Prijs (inclusief diner): €38,50
Kaarten: klik HIER