Trottoirs en bestrating ‘Gravenbuurt’ Lochem verbeterd

0
Op deze tekening is te zien welke straten woden aangepakt. (bron: Gemeente Lochem)

LOCHEM – In een zevental straten tussen Nassaulaan en Albert Hahnweg worden de trottoirs en de bestrating verbererd. Het gaat om de Graaf Lodewijklaan, Graaf Janlaan, Louise de Colignylaan, Charlotte de Bourbonlaan, Anna van Burenlaan, Albert Cuyplaan en Jacob van Ruysdaellaan. De gemeente noemt het de Gravenbuurt, al zouden de schilders Albert Cuyp en Jacob van Ruysdael daar vast tegen geprotesteerd hebben.

Bij een zogeheten wijkschouw werd geconstateerd dat een aantal trottoirs in slechte staat verkeren. En door vaak aan beide kanten geparkeerd staande auto’s kunnen hulpdiensten niet of nauwelijks door deze straten rijden.

Oplossing

Wethouder Eric-Jan de Haan: “Het is goed dat we deze straten gaan aanpakken. Het maakt de situatie veiliger voor hulpdiensten en met deze oplossing is er ook nog voldoende ruimte voor parkeren. Daarnaast blijven de stoepen voldoende breed, zodat deze goed toegankelijk blijven voor mindervaliden en kinderwagens.”

De trottoirs die op de tekening boven dit bericht in rood zijn weergegeven worden opnieuw bestraat en de stoepranden worden verlaagd. Hierdoor wordt parkeren op de stoep gemakkelijker. Belijning geeft aan tot hoe ver een auto mag gaan. De in groen weergegeven trottoirs worden waar nodig hersteld.

Start maandag

Aanstaande maandag (23 november) beginnen de werkzaamheden in de Anna van Burenlaan en de Charlotte de Bourbonlaan. De andere straten volgen daarna. De aannemer informeert omwonenden daarover. De planning kan worden aangepast als er sprake is van slecht weer.

Tijdelijk eenrichtingsverkeer

Tijdens de uitvoering van het werk wordt in de betrokken straten eenrichtingsverkeer ingesteld. Parkeren kan tijdelijk alleen in de parkeervakken aan de kant die een groene lijn heeft. De woningen blijven bereikbaar voor voetgangers en hulpdiensten. De gemeente vraagt omwonenden om hun auto ergens anders te parkeren. De kant met de rode lijn moet vrij blijven. Op dagen waarop afval wordt ingezameld brengt de aannemer de container naar plek waar Circulus-Berkel ze kan bereiken. Ook hierover zijn/worden bewoners geïnformeerd.

Informatie

Bewoners hebben al een brief ontvangen waarin de werkzaamheden werden aangekondigd. Wie nog vragen heeft kan terecht bij Marleen Dam van het team Verkeer van de gemeente. Zij is bereikbaar via (0573) 28 92 22 of verkeer@lochem.nl.