Tributeband 60s Dylan in Kulturhus Laren [video]

0

LAREN – Het trio 60s Dylan geeft op vrijdag 15 maart een concert in het Kulturhus Laren. Het draait daarbij om repertoire uit de beginperiode van Bob Dylan als singer-songwriter (1962-1964). Dat was het begin van de roerige jaren ’60.

Dylan verwoordde als geen ander de gevoelens van zijn generatie. In amper drie jaar tijd groeide hij als 21-jarige uit van een onbeduidende muzikant, die optreedt in kleine cafés, uit tot een idool.

Tijdgeest

Om te snappen waarom Dylan zo snel faam verwierf, moet de luisteraar – en zeker die van nu – de songs die hij destijds schreef kennen. Het was de tijd van rassenrellen, van de koude oorlog en van werkloosheid.  60s Dylan vertelt over het Amerika uit begin jaren ’60  en het effect ervan op de jonge Bob Dylan. De tijdgeest wordt versterkt via slides en authentieke filmbeelden die de muziek ondersteunen.

Het publiek krijgt zowel momenten van herkenning als verrassende eye-openers voorgeschoteld. Via de vertoonde beelden maar ook door de verhalen die worden verteld. In amper drie jaar verandert Dylan van vagebond en straatartiest tot popidool van de protestgeneratie. Wat doet dit met hem? Hoe kijken de mensen die met hem werkten daar
tegenaan? Wat waren de maatschappelijke achtergronden van het Amerika van die tijd?

Lees verder onder de foto…

60s Dylan (foto: PR)

Dylan-kenner

Frans Assink is de Dylan-kenner van het drietal op het podium. Vanaf  midden jaren ’70 is hij fan. Hoewel hij te jong is om de akoestische begintijd van Dylan bewust te hebben meegemaakt, maakt deze periode toch de meeste indruk op hem. Hij verdiepte zich in de jonge Bob Dylan en wil mensen graag het bijzondere van die periode laten ervaren. Assink zingt en speelt gitaar en mondharmonica.

Bart Eugelink begon als 10-jarige klarinet te spelen. Later maakte hij deel uit van diverse folkbands, waaronder Orient Express. Met die band speelt hij muziek uit het Middellandse Zeegebied. Ook richtte hij de klezmerband Oor Hasjachor op. Met beide bands maakte hij meerdere cd’s. Daarnaast maakt hij deel uit van Jazz ma non troppo. En sinds 2014 is Eugelink lid van 60s Dylan. Hier zingt hij en speelt hij gitaar, klarinetten, low whistle, trekharmonica en het percussie-instrument cajon.

Lange carrière

Martin Eugelink is de jongere broer van Bart. Hij speelt zijn hele leven lang al basgitaar. Zo’n 20 jaar als prof bij PPM Showband, waarmee hij feesttenten en discotheken bespeelde. Sinds hij besloot wat gas terug te nemen, speelt hij voor zijn plezier in diverse  bands, waaronder Johnny Teardrop & The Tissues uit Oldenzaal. Ook is hij actief bij Local Heroes, een band met een blazerssectie en repertoire uit de jaren ’80 en ’90. Sinds 2016 is hij van de partij bij 60s Dylan. Hij bespeelt daar een (Fender) akoestische basgitaar.

Kaarten

Kaarten kosten 10 euro en zijn te koop in het Kulturhus. Ze zijn ook te reserveren door dit bedrag, of een veelvoud hiervan, over te maken op bankrekening NL22 RABO 0334 8500 61 ten name van St. Kulturhus ’t Kruispunt.

Het concert op vrijdag 15 maart begint om 20.00 uur.

Zie ook: www.60sdylan.nl/ en www.kulturhuslaren.nl