Triathlon Gorssel met finish midden in ‘t dorp

0
De poster van de Triathlon Gorssel 2017

LOCHEM – Zondag (7/5) is het weer zo ver. Dan wordt de derde editie van de Triathlon Gorssel gehouden. Dik honderd deelnemers verschijnen aan de start. De finishlijn ligt midden in het dorp, ter hoogte van eetcafé De Hoek aan de Joppelaan.

Boskoele
Het gaat om een achtste of een vierde triathlon. De start en het parc fermé bevinden zich op het terrein van zwembad De Boskoele aan de Lindeboomweg. De kleed- en douche-faciliteiten van het zwembad zijn beschikbaar voor de deelnemers.

Toeschouwers die een plekje bij de finish kiezen kunnen de eerste deelnemers daar rond 11.30 uur verwachten. Een uur later worden de laatste atleten daar verwacht. 

Goede doelen
De opbrengsten van de triatlon Gorssel zijn bestemd voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Cystic Fibrosis is taaislijmziekte, een erfelijke ziekte die nog niet te genezen is.

Daarnaast wordt per deelnemer een knuffel gesponsord door de Stichting Geef een Knuffel die na de triathlon worden uitgedeeld in een ziekenhuis of revalidatiecentrum. De totale opbrengst in 2016 bedroeg €2500,-. Dat bedrag werd bij elkaar gebracht door sponsoren en de deelnemers.