Toch geen motortrial tijdens Hazenbal Exel

0

EXEL/LOCHEM – Het Hazenbal in Exel, dat op Eerste Paasdag wordt gehouden, had een alternatief bedacht voor het paasvuur, dat vanwege het natuurbrandgevaar niet door mag gaan. Maar ook daar gaat een streep door, zo meldt de organisatie vandaag  (vrijdag). De geplande trial-demonstratie van Ewoud Lalkens stuitte eveneens op verzet van de kant van de gemeente.

Wat precies de reden is van het verbod is onduidelijk. En ambtenaren vieren vandaag Goede Vrijdag, dus vragen worden niet beantwoord voor dinsdagochtend. Het zal iets vergunningtechnisch zijn en iets met veiligheid. Bij trial gaat het overigens niet om snelheid maar om behendigheid.

De trial-show was bedoeld als alternatief voor het paasvuur en zou gratis toegankelijk zijn. Het feest dat nu overblijft speelt zich af in een tent en daar is een toegangsbewijs noodzakelijk. Maar het buitenterrein blijft ook zonder attractie gratis toegankelijk.

Vanaf 20.30 uur treedt de band Livin’ Room op en volgen nog de dj’s van It All Started In The Nineties.

In de voorverkoop zijn kaarten nog tot zaterdagmiddag 14.00 uur te koop bij Brasserie de Mölle (Exel), Aris Frieterie (Laren) en Grand Café de Babbelaer (Lochem) Ze kosten daar  6,00 euro per stuk. Aan de kassa van de tent gaan ze 8,00 euro kosten.