Tips voor een coronaproof bedrijfsborrel

0
Foto ter illustratie (bron: pexels.com)

(dit is gesponsorde content)
Een bedrijfsborrel is een leuke en unieke manier om het personeel te bedanken voor de inzet. De bedrijfsborrel was altijd al belangrijk, maar gedurende de coronaperiode is deze alleen maar belangrijker geworden. Dit komt met name doordat we allemaal thuiswerken. Het thuiswerken is voor velen een aanslag op de mentale gezondheid en een extra bedankje is dan wel zo op zijn plek! Helaas is het momenteel even een uitdaging om zo’n bedrijfsborrel te organiseren. Wil je toch een bedrijfsborrel organiseren? Gebruik dan de tips in dit artikel om toch een leuke borrel te kunnen organiseren.

In de buitenlucht

We werken alweer een tijdje vanuit huis; het is nou eenmaal niet slim om met veel mensen in een ruimte te gaan zitten. Daarom is het een goed alternatief om het feestje in de buitenlucht te organiseren. Je wil natuurlijk niet dat je in de vrieskou je drankje moet nuttigen, dus een aantal aanpassingen zullen nodig zijn. Kijk dan of je aan heaters kunt komen zodat je collega’s het toch behaaglijk hebben. In het geval van neerslag is het nog een goed idee om een tentdoek te spannen zodat iedereen droog kan blijven.

Eten en drinken

Een bedrijfsborrel is natuurlijk niet compleet zonder een hapje en een drankje. Ga op dit gebied dan ook weer zorgvuldig te werk. Zet geen schaaltjes of borden met hapjes neer waar iedereen steeds iets uitpakt, maar ga rond en deel het ter plekke uit. Zo voorkom je dat mensen continu met het eten in contact komen. Het is sowieso een goed idee om mensen zoveel mogelijk te laten zitten; zorg er ook voor dat iedereen z’n eigen glas heeft en die bij zich houdt. Tip: wil je je collega’s voorzien van water? Laat dan waterflessen bedrukken met namen of investeer in bedrukte doppers van Maxilia zodat iedereen z’n eigen flesje heeft. Het assortiment aan waterflessen kan je vinden op https://www.maxilia.nl/waterflesjes-bedrukken/.

Houd afstand

We doen het eigenlijk al bijna twee jaar, maar tijdens een feestje kan het nog weleens lastig zijn: afstand houden. Toch is het belangrijk om iedereen gezond te houden. Zorg er dan voor dat, voordat de bedrijfsborrel begint, alle stoelen en eventuele sta-tafels op anderhalve meter afstand van elkaar staan. Daarnaast is het een goed idee om aan het begin iedereen even toe te spreken en de collega’s te helpen herinneren aan de te houden afstand. Op die manier zullen mensen sneller eraan denken en zich aan die regel houden.

Duidelijke eindtijd

Wanneer een bedrijfsborrel gezellig is kan die een flinke tijd duren! In dit geval is het toch slim om een duidelijke eindtijd met mensen af te spreken. Door de tijd te beperken beperk je ook de kans op besmettingen. Ook zullen mensen door het nuttigen van alcohol wat losser worden en zich minder snel aan de regels houden. Wees dit voor door een duidelijke eindtijd af te spreken!

Extra tip: zijn er mensen die zich niet prettig voelen bij het idee van een bedrijfsborrel? Vraag dan al je collega’s om een zelftest te doen voordat het feestje begint. Better safe than sorry!