Tijdelijk schuurloos…

0
De schuren van woningen aan de Berkelstraat en Broekmaatsplein worden gesloopt en naar verhoging van van ondergrond weer herbouwd ( foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De bewoners van 12 woningen aan de Berkelstraat en het Broekmaatsplein in de wijk Tuindorp zijn tijdelijk schuurloos. In opdracht van het Waterschap Rijn en IJssel is een aannemer begonnen met het slopen van de schuurtjes in de achtertuinen van de huizen. Het achterste gedeelte van de tuinen wordt opgehoogd.

Norm

De ophoging zorgt ervoor dat de norm voor hoog water wordt gehaald. Die is dat er niet vaker dan eens in de 100 jaar een overstroming mag plaatsvinden. In 2010 stonden de betrokken schuren en tuinen als eens blank door een overstroming van de Berkel.

Keuze

De bewoners kozen zelfs voor deze ingrijpende optie. Deze is volgens het Waterschap ook de meest duurzame oplossing. De bewoners konden aangeven of ze willen dat de aannemer de schuur herbouwd zoals deze voorheen was óf dat ze de herbouw zelf willen regelen. In dat geval krijgen ze een financiële tegemoetkoming.

LochemsNieuws schreef eerder het onderstaande artikel over dit onderwerp:

Na zomer start bouw Lidl en ophogen tuinen Tuindorp