Tafeltennisvereniging De Toekomst gaat voor meer jeugdleden

0
Tafeltennisvereniging De Toekomst gaat de jeugdafdeling nieuw leven inblazen (foto: Arjen Dieperink)

LOCHEM – LTTC De Toekomst is een campagne gestart die moet leiden tot meer jeugdleden. Zo valt binnenkort bij veel Lochemers een flyer op de deurmat met meer informatie. Ook wordt de Jan Wissinkhal van de vereniging voorzien van banners waardoor het voor passanten duidelijker wordt dat het een tafeltennishal is. Verder worden sociale media ingezet voor de campagne.

Lennart Easton is sinds een maand of vijf bestuurslid, al moet dat nog worden bekrachtigd door de algemene ledenvergadering. Hij is meteen verantwoordelijk gemaakt voor de jeugdafdeling. Dat is nodig ook, want er waren, toen hij aantrad, nog maar drie leden die jonger dan 18 jaar zijn. Inmiddels zijn dit er alweer zeven. Easton speelt met de gedachte om studenten van een hogeschool te betrekken bij het opstellen van een marketing- en PR-plan.

Trend

Easton zegt: “Corona heeft niet meegeholpen, maar kort voor het begin van de pandemie vertrokken de ouders van supertalent Emine Ernst. “Erik en Jolanda Ernst hebben hun ziel en zaligheid in het besturen van de jeugdafdeling. Toen ze vertrokken gingen ook veel leden andere dingen doen. Beiden helpen mij nu, zowel voor als achter de schermen nog altijd enorm bij de herstart van de jeugdafdeling.” Overigens is de afname van jeugdleden een landelijk trend.”

Bovendien is de vereniging waarschijnlijk bij veel mensen niet bekend. “Doodzonde”, noemt hij dat. “Ik ben hier binnengekomen via mijn zoon en ik stond versteld van deze accommodatie. Die is hartstikke professioneel, met twee zalen, kleedkamers, douches en een kantine die er uit ziet als een echt café. Dat zie je aan de buitenkant niet. Ik denk dat veel Lochemers niet weten wat zich hier afspeelt.”

Jeugdcommissie

Het is nu zaak om een jeugdcommissie op te tuigen die de schouders eronder wil zetten. “Vrijwilligers vinden is binnen deze club nooit een probleem. Maar bij een commissie denken veel mensen aan vaak en lang vergaderen. Dat gaat wat mij betreft niet gebeuren. De praktische aanpak is belangrijker”, aldus Lennart Easton. Hij heeft in de persoon van Jet Verlangen inmiddels de eerste medestander voor zijn commissie gevonden, dus het begin is er.

Met de weinige jonge leden van dit moment is het nog niet mogelijk om aan competities deel te nemen. Volgend jaar moet dat wat Easton betreft wél lukken. In de tussentijd heeft De Toekomst een sterk alternatief te bieden. De Regio Oost van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) maakt de komende tijd namelijk 5 keer gebruik van de Jan Wissinkhal voor sessies met de regionale trainingsgroep. Dat zijn open trainingen onder leiding van ervaren coaches. De jeugdspelers krijgen een goede begeleiding en voor de bond is het een goede gelegenheid om wat aan scouting te doen. Op 22 oktober wordt een ‘instroomfuif’ gehouden.

Meedoen

Zowel voor leden als voor nieuwsgierigen – al dan niet met ouders – zijn de deuren van de tafeltennishal elke dinsdag en donderdag open van 19.00 tot 20.00 uur. Dinsdag wordt onder begeleiding getraind en op donderdag is er een vrije training. Lennart Easton streeft ernaar om op termijn een tweede trainingsgroep te beginnen aan het einde van de middag. Dat is een geschiktere tijd voor jonge kinderen, zo is de gedachte.

Wie een keer wil meetrainen of eerst alleen maar eens wil komen kijken kan tijdens de genoemde tijden spontaan binnenlopen. Aanmelden via een mail naar secretaris@lttcdetoekomst.nl of jeugd@lttcdetoekomst.nl kan ook. Wie liever telefonisch legt kan bellen met 06 53646021.

Meer informatie is ook te vinden op de website: lttcdetoekomst.nl. De Jan Wissinkhal is te vinden aan de Runmolenlaan 17.