Steun gevraagd voor Repairclub Lochem

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Repairclub Lochem heeft moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. De fractie van LochemGroen! stelde maandag mondelinge vragen over de toekomst van deze voorziening. Uit de antwoorden van wethouder Lex de Goede blijkt dat de gemeente de vrijwilligersclub niet laat vallen, maar mogelijk gaat de opzet over een geheel andere boeg.

Circulus werkt aan zogeheten circulaire ambachtscentra. Het gaat om een verkenning naar de mogelijke opzet van een organisatie waar inzameling, selectie, reparatie en verkoop samenkomen. Naast duurzaamheid, in de vorm van CO2-reductie, is ook sprake van een sociale component, in de zin van een zinvolle tijdsbesteding van mensen. Dit speelt ook bij de huidige Repairclub een rol.

Budget dichtbij

De gemeente staat al garant voor de huur van de club, die is gehuisvest in het Stadshuus aan de Markt. Volgens de wethouder is nog nooit een beroep gedaan op deze garantstelling. Dit duidt erop dat de huur tot nu toe gewoon is betaald. De Goede wees op soortgelijke zinvolle initiatieven in de gemeente. Het college bekijkt in het kader van de subsidieregeling ‘Budget dichtbij’ waar steun nodig is.

Er zijn meerdere repair-cafés in de gemeente. Daarbij gaat het om periodieke activiteiten waarbij geen sprake is van eigen huisvesting en dus van lagere kosten. “Lekker mee doorgaan”, aldus de wethouder.

Meer informatie, ook over donatiemogelijkheden, op:
www.repairclublochem.nl/over-repairclub-lochem/