Je huis levendiger met interieurbeplanting? Bekijk de tips!

0
Foto ter illustratie (bron: unsplash.com)

(dit is gesponsorde content…)
Een levendig huis is een huis waarin je je prettig voelt en waarin je energie krijgt. Een manier om je huis levendiger te maken is door interieurbeplanting toe te passen. Planten zorgen niet alleen voor extra sfeer, maar hebben ook tal van andere voordelen. In dit artikel geven we je tips om je huis levendiger te maken door middel van interieurbeplanting.

1. Creëer een groene oase

Een eenvoudige manier om je huis levendiger te maken, is door verschillende planten in je interieur te plaatsen. Kies voor een mix van grote en kleine planten, zodat er een gevarieerde groene oase ontstaat. Plaats bijvoorbeeld een grote kamerplant in een hoek van de woonkamer en zet kleinere planten op de vensterbank of op een plank. Zo creëer je een levendige en groene sfeer in je huis.

2. Kies de juiste planten

Niet alle planten zijn geschikt voor interieurbeplanting. Het is belangrijk om planten te kiezen die goed gedijen in de omstandigheden van je huis. Denk bijvoorbeeld aan de lichtinval, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Kamerplanten zoals de Sansevieria, de Monstera en de Pilea zijn makkelijk te onderhouden en gedijen goed binnenshuis. Doe onderzoek naar de behoeften van de planten voordat je ze aanschaft, zodat je zeker weet dat ze geschikt zijn voor jouw interieur.

3. Verhoog de luchtvochtigheid

Planten kunnen de luchtvochtigheid in je huis verhogen, wat voordelig is voor zowel de planten zelf als voor jou. Een goede luchtvochtigheid zorgt ervoor dat de planten gezond blijven en dat je minder last hebt van droge lucht. Je kunt de luchtvochtigheid verhogen door bijvoorbeeld een luchtbevochtiger te gebruiken, maar ook door bakjes water aan de radiatoren te plaatsen of de planten regelmatig te besproeien. Let er wel op dat je niet te veel water geeft, want dit kan leiden tot schimmelvorming.

4. Gezonde lucht

Naast het verhogen van de luchtvochtigheid, hebben planten ook een luchtzuiverende werking. Ze nemen schadelijke stoffen op uit de lucht en zetten deze om in zuurstof. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving. Vooral planten zoals de Areca palm, de Lepelplant en de Rubberplant staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Plaats deze planten in de woonkamer, slaapkamer of kantoor om de luchtkwaliteit te verbeteren. Er zijn professionals die gespecialiseerd zijn in innovatieve oplossingen door meer groen toe te passen in een ruimte, om zo een klimaat te creëren waar mensen zich beter voelen en gezonder zijn. Een voorbeeld hiervan is Donker Design.

5. Natuurlijke decoratie

Planten zijn niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor de uitstraling van je interieur. Ze dienen als natuurlijke decoratie en brengen leven in je huis. Kies voor planten met verschillende groottes en bladvormen om een speels effect te creëren. Plaats ze in mooie potten of hang ze op met behulp van een plantenhanger. Zo voeg je op een eenvoudige manier een natuurlijke touch toe aan je interieur.