Sportclub Lochem zondag in actie in bekertoernooi

0
Foto ter illustratie (Foto: Karin Schmidt/pixelio.de)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem 1 komt zondag (4/9) voor het eerst na de zomerstop in actie. Voor de bekercompetitie staat een thuisduel tegen ABS op het programma. De komende weken volgen nog twee bekerwedstrijden. Deze worden uit gespeeld, tegen vv Twenthe en WVV. De competitie, waar Lochem na degradatie uitkomt in de 4e klasse C, start op 25 september met een uitduel tegen Vios Beltrum.

De wedstrijd van aanstaande zondag begint om 14.00 uur op sportpark De Elze.

De Lochemers krijgen, onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Laurens Leussink, te maken met allemaal onbekende tegenstanders, na een lang verblijf in de 3e klasse. In 4C stuit het op clubs als Basteom (Steenderen), Etten, Keijenburgse Boys, SC Meddo en Reunie (Borculo).

Geen derby’s

Misschien wel de grootste verandering voor dit seizoen is het feit dat de beroemde derby’s tussen Sportclub Lochem en Witkampers voorlopig van de baan zijn. Dat zal ook de penningmeesters pijn doen. Waar Lochem, via de nacompetitie, degradeerde, gingen de Larenaren de omgekeerde weg. Witkamper 1 komt in het nieuwe seizoen uit in de 2e klasse. Maar ook voor dit team geldt dat eerst de bekercompetitie van start gaat. Op zondag 11 september speelt Witkampers uit tegen Vorden 1. Daarna volgen 2 thuiswedstrijden tegen DZC ’68 (13/9 20.00 uur) en Voorwaarts Twello (18/9 14.00 uur).

De competitie begint voor Witkampers eveneens op zondag 25 september, met een thuiswedstrijd tegen Bon Boys, aanvang 14.00 uur. In de 2e Klasse I treffen de Larenaren onder meer AZC (Zutphen), Lemelerveld, Schalkhaar, Vorden en De Tukkers (Albergen).

Promotie

Witkampers promoveerde na een gestaakte beslissingswedstijd tegen VV Doetinchem. De scheidsrechter floot een minuut voor tijd af omdat er ongeregeldheden uitbraken onder supporters. Witkampers leidde op dat moment met 2-3. De KNVB besloot later dat de resterende tijd niet uitgespeeld hoefde te worden en riep Witkampers uit tot winnaar.

LochemsNieuws heeft niet de capaciteit om sportcompetities intensief te volgen. We plaatsen linkjes naar plekken waar de uitslagen, standen en speelschema’s van Sportclub Lochem en Witkampers zijn te vinden. Deze links verschijnen in de rechterkolom van deze site. Dit geldt voor grote schermen. Op mobiele schermen moet ‘toon desktopversie’ worden gekozen. Vermoedelijk staan de links dan onder de nieuwsberichten (afhankelijk van de gebruikte telefoon of tablet).