Sportclub Lochem wint; Witkampers verliest

0
Foto ter illustratie (bron: rgbstock.com)

LOCHEM/LAREN – Op de velden waar Sportclub Lochem en VV Witkampers zondag (6/10) actief waren vielen maar liefst 13 doelpunten. Lochem trok uit tegen VV Montferland met 2-4 aan het langste eind. Witkampers kreeg er 5 om de oren bij SC Rheden, deponeerde er zelf 1 in het mandje en kreeg er eentje cadeau van de tegenstander in de vorm van een eigen doelpunt. Einduitslag derhalve: 5-2.

SC Rheden had de Larenaren bij rust al op een 2-0 achterstand gezet door 2 goals van Kai Dorland. Na rust pakten Joost Pakkert en Niels Saaltink van Witkampers beiden een gele kaart. Rheden denderde via doelpunten Patrick d’Hulst (60e minuut) en Stan Aalders (70e) door naar 4-0.

Eigen doelpunt

Na een eigen doelpunt en een treffer van Daan Hento kwam Witkampers terug tot 4-2. In de slotperiode kregen ook 2 spelers van Rheden geel. Patrick d’Hulst scoorde kort voor tijd zijn 2e van de middag en bepaalde daarmee de eindstand op 5-2.

Sportclub Lochem

Sportclub Lochem moest op bezoek bij VV Montferland in Zeddam. De Lochemers kwamen in het eerste bedrijf moeizaam op gang. Na 20 minuten zagen ze de tegenstander op 1-0 komen dankzij een treffer van Jordy Neervoort. Dat was ook de ruststand.

Het zal de warme thee op deze koude zondag zijn geweest, maar na rust kwam Lochem op stoom. Dit resulteerde na een klein kwartier in de gelijkmaker door Rico Lammerdink. Bas Menop zette zijn ploeg even later op een 1-2 voorsprong.

Orde op zaken

Een Lochemer, wiens naam niet bekend is, kwam de tegenstander tegemoet via een eigen treffer (2-2). In de slotfase stelden Bas Menop en Rico Lammerdink orde op zaken. Hun treffers brachten de eindstand op 2-4, waardoor de 3 punten mee mochten naar Lochem.

Na drie speelronden staat Lochem nu op plaats 5 met 6 punten. Witkampers staat 10e en heeft 1 punt uit 2 wedstrijden. De Larenaren waren vorige week vrijgeloot en hebben dus nog een wedstrijd tegoed.