Home Service Uit ‘Grootse gebeurtenissen’ thema van lichtoptocht Eefde

‘Grootse gebeurtenissen’ thema van lichtoptocht Eefde

0

EEFDE – De jaarlijkse lichtoptocht van de Oranjevereniging Eefde wordt dit jaar gehouden op zaterdag 12 oktober. De buurten in en om Eefde zijn aan de slag gegaan met het thema ‘grootse gebeurtenissen’. Het resultaat is zaterdag te zien vanaf 19.30 uur.

De vrijwilligers van de Oranjevereniging hoefden niet lang na te denken over de grootse gebeurtenis ze bij de kop zouden pakken. Dat werd de lichtoptocht zelf. Zeven buurten presenteren een wagen en daarnaast zijn er een aantal kindergroepen.

Route

De rondgang door het dorp voert vanaf de Kerklaan, via Schoolstraat, Zutphenseweg, Beeklaan, Julianalaan, Jolinkweg en Schurinklaan richting het Hart. Daar, op het Triverseplein, nodigt de Oranjevereniging alle toeschouwers uit voor de unieke finale.

De wagens worden daar tussen de opgestelde tribunes aan het publiek gepresenteerd. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de toeschouwers de wagen goed bekijken en krijgen de wagenbouwers de waardering die zij verdienen.

Trainband

Na afloop barst in het Hart het feestgedruis los tijdens het Najaarsfeest. Daar zorgt de bekende Trainband voor de muziek. Rond een uur of half elf worden de winnaars van de lichtoptocht bekend gemaakt.