Sportclub Lochem is vanaf nu rookvrij

0
(bron: Rookvrije Generatie/Sportclub Lochem)

LOCHEM – Sportclub Lochem is vanaf 1 januari rookvrij. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op onze sportvereniging. Daarom vraagt Sportclub Lochem aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil Sportclub Lochem kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Iedereen is en blijft welkom bij de vereniging, dus ook rokers. Wel vraagt Sportclub Lochem rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. De entree en plekken binnen het sportcomplex, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.

Zien roken, doet roken

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Voorzitter Jakob Boelens vertelt: “Wij vinden dat sporten en roken niet bij elkaar passen. En meer mensen vinden dat, gezien de uitslag van de enquête die we hebben gehouden. We willen als vereniging graag het goede voorbeeld geven, zodat de kinderen lekker kunnen sporten in een gezonde omgeving”.

Een rookvrij sportterrein draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in Nederland verslaafd aan roken. ‘Ieder kind is er één te veel’ zo luidt het motto.

Verleiding

Het streven is om kinderen niet meer in de verleiding te brengen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat de leden van de vereniging samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Een rookvrij sportterrein draagt volgens Sportclub Lochem bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.