Sportclub Lochem en Witkampers winnen

0
(foto: rgbstock.com)

LOCHEM – Sportclub Lochem en Witkampers hebben zondag (9/12) allebei gewonnen. Lochem versloeg Albatross met 3-1 en Witkampers was met 2-0 te sterk voor SV Heeten. De Lochemse goalgetter Ruben Boonk scoorde 2 keer en heeft nu 125 competitiedoelpunten op zijn naam staan.

Lochem voerde de spanning in eerste instantie op door de tegenstanders uit Apeldoorn een 0-1 voorsprong te ‘gunnen’. Daarna stelde de thuisploeg orde op zaken door de al genoemde 2 treffers van Ruben Boonk. Zijn voornaamgenoot Dissel schoot de nummer 3 binnen.

Witkampers
Op het Leusinkpark in Laren was Witkampers snel klaar met de bezoekers uit Heeten. Al bij rust stond de eindstand op het scorebord. De beide Larense doelpunten kwamen van Sander Kok en Daan Hento.

Door de winst wist Lochem nog een plaatsje te stijgen op de ranglijst in de 3e klasse B. Het staat nu 4e. In punten staat het gelijk met de nummer 3, maat Turks Kracht heeft nog een wedstrijd tegoed. Het duel tegen Vaassen werd zondag afgelast. Vaassen heeft overigens maar twee punten minder dan Lochem en kan door de inhaalwedstrijd te winnen dus over de blauwgelen heen. Koploper Wijhe ’92 heeft 4 punten meer dan de onzen en blijftt dus in het gezichtsveld.

Afstand
Witkampers mag ook blij zijn met de winst en de 3 punten die dit oplevert. De Larenaren stegen van de 9e naar 8e plek. Daarmee haakt het aan bij de brede middenmoot en neemt het meer afstand van de onderste regionen.

Volgende week staat de laatste spelronde voor de winterstop op de agenda en is er rust tot 20 januari. Dan mag Sportclub Lochem naar SV Heeten en Witkampers speelt eveneens uit, tegen Zwolle.