Snelheidsremmende maatregelen in Lochem-Oost

0
Afbeelding ter illustratie (bron: Afbeelding van OpenClipart-Vectors via Pixabay

LOCHEM – In Lochem-Oost worden in september een aantal snelheidsremmende maatregelen genomen. Om de 30-kilometerzone te benadrukken en om de verkeersveiligheid te vergroten.

Het initiatief is van een groep bewoners die zich ‘Lochem30’ noemt. De groep is al lang bezig en kreeg al in 2017 een toezegging van 15.000 euro van de gemeente Lochem. Nu is er ook een uitvoeringsplan, dat komende maand wordt uitgevoerd.

Maatregelen

De maatregelen variëren van herkenbare ingangen van de 30-kilometerzone tot chicanes om het verkeer tot lagere snelheden te dwingen. Lochem-Oost is een woonwijk die wordt doorkruist door de Zwiepeweg (invalsweg) en de Nieuweweg, Van Hogendorplaan en Wilhelminalaan (sluiproute). Met name hier wordt vaak te hard gereden.

Komportalen

Aan de zijde van Barchemseweg worden bij de Van Hogendorplaan en Korte Voren portalen geplaatst die bekend zijn van de bebouwde komborden. In dit geval gaan ze aangeven dat de weggebruiker een 30-kilometerzone binnenrijdt. Op het wegdek wordt de maximumsnelheid ook nog eens aangegeven. Deze markeringen worden op verschillende plekken in de wijk herhaald.

Speelzone

Op het Van Lutterveltplein wordt een zogeheten ‘speelzone’ ingericht. Dit is vergelijkbaar met de bekende schoolzones, dus met onder meer veelkleurige palen met een rode hand erop.

Snelheidsremmers

Op diverse locaties komen snelheidsremmers in de vorm van plantenbakken en chicanes. De Dr. ten Bokkel Huininkweg wordt voorzien van plantenbakken en op Johan van Oldenbarneveltlaan, Hugo de Grootlaan en Van Hogendorplaan komen chicanes.

Zebrapad

Op de Zwiepseweg ter hoogte van Verpleeg- en verzorgingscentrum de Hoge Weide en de polikliniek wordt een zebrapad aangelegd. Door een recente vermindering van het aantal parkeerplaatsen rond deze drukbezochte voorziening worden veel bezoekers gedwongen hun auto langs de weg te parkeren. Dit gebeurt meest op de Zwiepseweg en de Hugo de Grootlaan. Wie daar parkeert moet de drukke Zwiepseweg oversteken. Daar wordt vaak hard gereden en door de vele geparkeerde auto’s is het er niet overzichtelijker op geworden.

Nuttig bericht? Doneer via de knop onder dit artikel en help LochemsNieuws bij het bestrijden van de onkosten!