Overzichtstentoonstelling Béa Verheul in Stadshuus

0

LOCHEM – In het Stadshuus is van 7 september tot en met 25 oktober een overzichtstentoonstelling te zien van Béa Verheul. Deze expositie maakt deel uit van de landelijke manifestatie ‘Grafiek2019’ dat meer dan 100 tentoonstellingen omvat.

‘GRAFIEK’ geeft een overzicht van het werk van Béa Verheul. Naast figuren (mensen, groepen), zijn een serie werken rond de Ginkgo Biloba (Japanse notenboom) en haar Zeeuwse wortels te zien. Elke serie is het resultaat van uitvoerig onderzoek op
inhoud, materiaal en vorm.

Zeeuwse

Béa Verheul is een Zeeuwse die door de liefde terecht kwam in Ruurlo, de Achterhoek. Een kunstenaar in hart en nieren, opgeleid aan de AKI (Enschede) en met tal van exposiuties in binnen- en buitenland op haar naam.

Oude haven

De zee en luchten in haar werk zijn die van op Noord Beveland en Walcheren. Met een oude bietenhaven bij Colijnsplaat als ijkpunt, inmiddels een beschermde vogelbroedplek en dus behouden voor de toekomst. De oude, verweerde meerpalen zijn getuigen van een gedeeld en dierbaar verleden. De vogels, met hun gebroed; de schapen op de dijk; zij zijn de nieuwe gebruikers van deze oude haven.

Informatie

De tentoonstelling in het Stadshuus wordt op 7 september om 15.30 uur geopend door Tanja Abbas. De expositie is dagelijks, behalve op zondag, te bekijken van 14.00 tot 17.00 uur.

Meer op:
www.beaverheul.nl
www.grafiek2019.nl