Ska-rockband Spawn op Zonnerock 2016

0
Spawn (foto: PR)

LOCHEM – De Achterhoekse ska-rockband Spawn treedt op zaterdag 1 oktober op tijdens Zonnerock in Klein Dochteren. Dat heeft de band vandaag (ma. 9/8) bekend gemaakt via de eigen website en Twitter.

zonnerock logoSka-rock
Spawn bestaat uit 7 muzikanten en bestaat al sinds 2001. Eind juni waren ze te gast bij de jubilerende Barchkapel, tijdens ‘Barchem Open Air’. De band, die altijd goed is voor een feestje, haalt de inspiratie uit de populaire ska-hype uit de vroege jaren ’80, met Madness als bekendste vertegenwoordiger. Spawn geeft geeft er met blazers, een vette orgelsound en een rockende ritmesectie een eigen draai aan.

Mark Koeleman
De Barchemse trombonist Mark Koeleman is een van de 7 leden van Spawn. Hij is geen onbekende op de (Lochemse) podia. Hij speelde eerder (staande bas) in spawn logode Lochemse band Gibberish en tot 23 april van dit jaar in het trio In-C-een, dat op die dag een drukbezocht afscheidsconcert gaf bij de Heksenlaak.

Spawn bracht in 2005 en 2008 albums uit en een derde is in de maak.

Het overige programma van Zonnerock is nog niet bekend, hoewel de huisband JPR Strinxband het nazomerfestival uiteraard ook alweer in de agenda heeft staan.

Beluister hier een nummer van Spawn: