Nieuwe single met videoclip Jan Ottink Band is uit

0

LOCHEM – De Jan Ottink Band heeft een nieuwe single met videoclip uitgebracht via YouTube. Het nummer ‘Sterrenbeuke’ is een voorloper op het nieuwe album ‘In dit Land’ dat later verschijnt. Komende zaterdag is de band te horen en te zien in schouwburg Amphion in Doetinchem, in het kader van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek.

‘Sterrenbeuke’ is een typische Jan Ottink song, maar met een duidelijk country-inslag door toevoeging van de pedal steelgitaar van Rogier Brink. In de door Lochemer Bert Wittenberg geproduceerde videoclip vallen beelden op die werden gemaakt tijdens de tentoonstelling ‘The Fly’ van kunstenaar Jan M. Verburg in de Bergkerk in Deventer. Een ander deel van de opnamen werd gemaakt in de Lochemse Gudulakerk.

Album

De opnames voor het album ‘In dit Land’ zijn klaar. Voordat het als cd kan worden uitgebracht, is Jan Ottink op zoek naar financiering. Een gestarte voorinteken-actie is goed ontvangen. Tijdens recente concerten gaven veel bezoekers aan de cd wel te willen ontvangen voor een bijdrage van (minimaal) 15 euro. Verder wordt gezocht naar sponsors en subsidiebronnen. Voor wie de komende concerten niet bezoekt is het nu ook mogelijk om de cd bij voorintekening te bestellen via de website van de band: janottinkband.nl. Hier staan instructies over de inschrijving en betaling.

De band ook nog te zien in Theater De Storm in Winterswijk, op vrijdag 24 november.