Singer-songwriter Christina Martin bij Mondani Lochem [video]

0
(bron: chirstinamartin.net)

LOCHEM – De Canadese singer-songwriter Christina Martin onderbreekt een omvangrijke Europese tournee voor een spontaan optreden bij Canadian-restaurant Mondani in Lochem. Op zaterdag 15 februari geeft ze samen met echtgenoot Dale Murray een bewijs van haar kunnen af.

De muziek van Christina Martin wordt wel omschreven als heartland music. Dat is de stroming waaronder ook Bruce Springsteen, Tom Petty en Neil Young (ook Canadees) worden geschaard. Muziek die was is van alle nieuwe stromingen die komen en gaan en die uitgaat van de kracht van de simpele rock ‘n roll. American Roots of Americana wordt het ook wel genoemd. Een vleugje country en folk erbij en het (klank)beeld is compleet.

lees verder onder de video…

Onderscheidingen

De uit Novia Scotia afkomstige zangeres heeft meerdere albums gemaakt en de nodige onderscheidingen gewonnen, waaronder het Popalbum van het jaar in Canada. De albums zijn uitgebracht via haar eigen Come Undone Records en deels geproduceerd door Dale Murray.

Austin

Haar eerste album werd al in 2002 opgenomen in Austin in Texas. In die periode stond ze in het voorprogramma van de band Wilco, die bij de liefhebbers van alternatieve rock zeer bekend is. Christina Martin staat er ook om bekend dat ze haar songs op een pakkende manier aan elkaar praat.

Het optreden bij Mondani is een vriendendienst aan de uitbaters Yvonne en Berry Swarthoff. De entree is dan ook gratis.

Meer info over de artiest (Engelstalig) via DEZE link